Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την συνεδρίαση της Federal Reserve και τα οικονομικά στοιχεία που έχουν προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά σχεδόν από 3 μονάδες βάσης στο 4,642% και του διετούς κατά περισσότερο από μια μονάδα βάσης στο 4,987%.

Wall Street: Tesla και Apple τροφοδοτούν την άνοδο

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με απόφαση για το επιτόκιο και συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις συζητήσεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής.

Ενώ οι αγορές αναμένουν ευρέως τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά την καθοδήγηση πολιτικής από την κεντρική τράπεζα. Οι επενδυτές εστιάζουν στο πόσες μειώσεις επιτοκίων θα πραγματοποιηθούν φέτος, εάν υπάρχει πιθανότητα να μην είναι καμία και πότε μπορεί να ξεκινήσουν.

Αυτό έρχεται καθώς τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία υποδηλώνουν ανθεκτικότητα της οικονομίας εν μέσω επίμονων πληθωριστικών πιέσεων.

Την Παρασκευή, ο δομικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 2,8% για τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, που ήταν λίγο πάνω από την εκτίμηση του Dow Jones στο 2,7%. Συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της ενέργειας,  αυξήθηκε κατά 2,7% από πέρυσι, επίσης ελαφρώς υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Πολλές βασικές ανακοινώσεις δεδομένων προγραμματίζονται επίσης συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων JOLTS και της έκθεσης ιδιωτικών προσλήψεων της ADP, καθώς και της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας του Απριλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές