Στον απόηχο της πρότασης εξαγοράς  που υπέβαλε η BHP αλλα κυρίως της απόρριψής της, θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη η γενική συνέλευση των μετοχών της Anglo American, της εδρεύουσας στο Λονδίνο μεταλλευτικής εταιρείας με ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων εξόρυξης και επεξεργασίας απο το χαλκό και το σίδηρο μέχρι τα διαμάντια και την πλατίνα.

Η προσφορά των 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων της BHP θα είναι ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» στην ετήσια γενική συνέλευση αναφέρει το Reuters επισημαίνοντας ότι οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν να ειπωθούν αρκετά για την απορριφθείσα προσφορά.

BHP: Εξετάζει βελτιωμένη προσφορά για την Anglo American

Η BHP, ο μεγαλύτερος εισηγμένος στο χρηματιστήριο μεταλλευτικός όμιλος στον κόσμο με δραστηριότητα στα σιδηρομεταλλεύματα , εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά για την Anglo, δήλωσε το Σάββατο στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα, μετά την απόρριψη της αρχικής πρότασης εξαγοράς, την περασμένη εβδομάδα.

Οι μέτοχοι της Anglo θα ήθελαν να ακούσουν λεπτομέρειες σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας (αναφορικά με την προσφορά) στη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Ωστόσο, τα στελέχη είναι απίθανο να είναι σε θέση να συζητήσουν τα σχέδια της εταιρείας λόγω των περιορισμών του βρετανικού κώδικα εξαγορών, εκτός από μια επανάληψη της δήλωσης της Anglo που απορρίπτει την προσφορά, δήλωσε πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η Anglo απέρριψε την προσφορά την Παρασκευή ως ευκαιριακή, υποτιμώντας σημαντικά την μεταλλευτική εταιρεία και τις μελλοντικές προοπτικές της.
«Η εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για να μιλήσει για άλλους στρατηγικούς συνδυασμούς ή πωλήσεις, αλλά (θα) είναι δύσκολο να κάνει οτιδήποτε πέρα από τις ίδιες εικασίες με τις οποίες έχει ήδη ασχοληθεί», δήλωσε ο αναλυτής Ben Davis της Liberum.

Απόσχιση δραστηριοτήτων

Τον Φεβρουάριο, αφού η Anglo ανακοίνωσε πτώση των ετήσιων κερδών της κατά 94% και απομειώσεις στις δραστηριότητες διαμαντιών και νικελίου, ανακοίνωσε επανεξέταση όλων των περιουσιακών της στοιχείων.

Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος Duncan Wanblad δήλωσε ότι τα δύο περιουσιακά στοιχεία που σέρνουν το χαρτοφυλάκιο της Anglo είναι οι επιχειρήσεις της Anglo Platinum (PGMs) και των διαμαντιών.

Η Wall Street Journal ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Anglo εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του γίγαντα των διαμαντιών De Beers, του οποίου κατέχει το 85%.

Η προσφορά της περασμένης εβδομάδας περιελάμβανε την απόσχιση των περιουσιακών στοιχείων της Anglo σε σιδηρομετάλλευμα και πλατίνα στη Νότια Αφρική, όπου η BHP δεν έχει καμία δραστηριότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή