Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, αφού τα στοιχεία για το κόστος εργασίας αυξήθηκαν περισσότερο από το προβλεπόμενο, ενώ οι traders περίμεναν νέα από τη συνεδρίαση της Federal Reserve.

H απόδοση του 2ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 5%, καθώς ενισχύθηκε κατά περισσότερο από 4 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 10ετούς ανήλθε στο 4,661%, ενισχυμένη κατά σχεδόν 5 μονάδες βάσης.

Wall Street: Θετική στάση αναμονής, στήριξε η Tesla

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση του δείκτη κόστους απασχόλησης, του μέτρου των μισθών για τους εργαζόμενους. Ο δείκτης σημείωσε άλμα 1,2% για το πρώτο τρίμηνο, πάνω από την εκτίμηση  1% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

«Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή τη σειρά [στοιχείων] που να υποδηλώνει ότι υπάρχει βραχυπρόθεσμος δρόμος για τη Fed να εξετάσει τη μείωση των επιτοκίων. Ο Πάουελ θα χρειαστεί πολύ πιο πειστικό σε αυτό το σημείο», εξηγεί στο CNBC ο Ian Lyngen, επικεφαλής στρατηγικής για τα επιτόκια των ΗΠΑ στην BMO Capital Markets.

Oι επενδυτές αναμένουν να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Αναζητούν καθοδήγηση σχετικά με τις προοπτικές για τα επιτόκια, καθώς το κυρίαρχο ερώτημα είναι το πότε και πόσο μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει η νομισματική πολιτική.

Οι αγορές ανέμεναν ότι τα επιτόκια θα μειωνόταν μόλις τον Ιούνιο, αλλά αυτό το χρονοδιάγραμμα από τότε έχει μεταφερθεί στον Σεπτέμβριο, καθώς τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός είναι επίμονος και η οικονομία παραμένει ανθεκτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές