Προς τιμήν του επερχόμενου αγώνα της F1, η εμβληματική μάρκα γυαλιών ηλίου Ray-Ban κυκλοφόρησε το πρώτο της ζευγάρι έξυπνων γυαλιών Meta περιορισμένης έκδοσης, ανέφερε το Hypebeast τη Δευτέρα, όπως θα άρμοζε, τα γυαλιά είναι μια συνεργασία με τη Scuderia Ferrari, με μόλις 1.000 ζευγάρια προς πώληση.

Ferrari: Οι αλλαγές που θέλει να εφαρμόσει ο CEO της εταιρείας

Διαθέσιμα σε απόχρωση με το εύστοχο όνομα “Shiny Garage Blue”, τα γυαλιά διαθέτουν το λογότυπο της Ferrari στους βραχίονες. Πέραν αυτού, διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας που θα περίμενε κανείς από τα έξυπνα γυαλιά Meta: Μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα 12 MP συνοδεύεται από ένα σύστημα πέντε μικροφώνων, που επιτρέπει βίντεο υψηλής ποιότητας που μπορείτε να μοιραστείτε απευθείας στο Facebook και Ινσταγκραμ.

Τα ανοιχτά ηχεία σάς επιτρέπουν να ακούτε απρόσκοπτα μουσική, κλήσεις ή το περιβάλλον σας. Και όταν βρίσκεστε σε βιντεοκλήση, μπορείτε να μοιραστείτε την προβολή που βλέπετε μέσα από τους φακούς με τους άλλους συμμετέχοντες, τονίζει το Robb Report.

Τεράστια γκάμα εντυπωσιακών λειτουργιών

Ίσως το πιο ελκυστικό είναι η νέα λειτουργία Meta AI με Vision, η οποία κυκλοφορεί με τη σειρά άνοιξη/καλοκαίρι 2024 της Ray-Ban. Λέγοντας απλώς “Hey Meta”, έχετε πρόσβαση σε μια ολόκληρη σειρά εντυπωσιακών λειτουργιών. Τα γυαλιά μπορούν να σας βοηθήσουν να γράψετε μια λεζάντα για μια εικόνα που τραβήχτηκε με την ενσωματωμένη κάμερα, σημείωσε το Hypebeast, ή να μεταφράσετε άγνωστο κείμενο σε πινακίδες. Το Meta AI μπορεί να σας πει ακόμη και για αντικείμενα που δεν γνωρίζετε, όπως τοπικά φρούτα όταν ταξιδεύετε διεθνώς.

Σε αντίθεση με ορισμένες από τις πιο πρόσφατες δημιουργίες εικονικής πραγματικότητας, τα έξυπνα γυαλιά της Ray-Ban φαίνονται σχετικά εύκολα στη χρήση. Οι φωνητικές εντολές σάς επιτρέπουν να καλείτε, να στέλνετε μηνύματα και να καταγράφετε περιεχόμενο χωρίς να κοιτάτε το τηλέφωνό σας. Οι ίδιες λειτουργίες μπορούν να ενεργοποιηθούν με ένα μόνο πάτημα μέσω της επιφάνειας αφής του σκελετού και του κουμπιού λήψης, εάν αυτό είναι του γούστου σας. Και η κομψή θήκη φόρτισης σας προσφέρει τέσσερις ώρες λειτουργίας, με οκτώ πρόσθετες φορτίσεις διαθέσιμες όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Τα τελευταί γυαλιά περιορισμένης έκδοσης της Ferrari συνεχίζουν τη μακροχρόνια σχέση της μάρκας με τη Ray-Ban. Οι δυο τους συνεργάστηκαν το 2018 σε μια σειρά από γυαλιά εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 1970. Και το 2022, οι οδηγοί της Ferrari Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινζ προσάρμοσαν τα δικά τους ζευγάρια. Τώρα το «ατίθασο άτι» πηδά στο μέλλον με τα έξυπνα γυαλιά Meta, τα οποία είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο για $499.

Εάν μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας ένα ζευγάρι πριν από το Grand Prix του Μαϊάμι αυτού του Σαββατοκύριακου, μπορεί να γίνεται ένας από τους κομψότερους θαυμαστές της Ferrari στην πίστα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία