Εκρηκτική αύξηση κατά 932,8% κατέγραψαν τα λειτουργικά κέρδη της Samsung Electronics το πρώτο τρίμηνο του έτους, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη των τιμών στα τσιπ μνήμης , εν μέσω της αισιοδοξίας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Samsung έναντι των εκτιμήσεων της LSEG:

Ειδικότερα τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 71,92 τρισεκατομμύρια γουόν Κορέας, καταγράφοντας κέρδη 12,81% έναντι εκτιμήσεων για 71,04 τρισ. γουόν Κορέας. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 6,61 τρισεκατομμύρια γουόν Κορέας.

Samsung: Επιχορήγηση 6,4 δισ. δολαρίων για επέκταση εργοστασίων στο Τέξας

Τα στοιχεία ήταν σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν η Samsung ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου πιθανότατα αυξήθηκαν στα 6,6 τρισεκατομμύρια γουόν Κορέας, αυξημένα κατά 931% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η εταιρεία ανέμενε έσοδα πρώτου τριμήνου σε 71 τρισεκατομμύρια γουόν.

Ο γίγαντας των ηλεκτρονικών της Νότιας Κορέας σημείωσε απώλειες ρεκόρ το 2023, καθώς ο κλάδος παρασύρθηκε από την πτώση της ζήτησης μετά την Covid.

«Η εταιρεία σημείωσε ενοποιημένα έσοδα 71,92 τρισεκατομμυρίων KRW λόγω των ισχυρών πωλήσεων των εμβληματικών smartphone Galaxy S24 και των υψηλότερων τιμών για τους ημιαγωγούς μνήμης. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 6,61 τρισεκατομμύρια KRW καθώς η Memory Business επέστρεψε στα κέρδη αντιμετωπίζοντας τη ζήτηση για προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας», ανέφερε η Samsung Electronics σε δήλωση την Τρίτη.

Οι αναλυτές της Citi δήλωσαν ότι βλέπουν ανοδικά την επιχείρηση μνήμης flash NAND της Samsung ως αποτέλεσμα της ζήτησης υπολογιστών AI. Σε σημείωμα στις 5 Απριλίου, επανέλαβαν τη σύσταση «αγοράς» για την εταιρεία με τιμή στόχο τα 120.000 γουόν — 56% ανοδική από την τιμή κλεισίματος των 76.700 γουόν τη Δευτέρα.

Το NAND είναι ένα άλλο βασικό τσιπ μνήμης μαζί με το DRAM.

«Αναμένουμε ότι ο αποθηκευτικός χώρος (HDD) θα είναι το επόμενο εμπόδιο στον υπολογισμό τεχνητής νοημοσύνης, ειδικά στην εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης, και προβλέπουμε ότι η Samsung Electronics θα είναι ένας από τους βασικούς επωφελούμενους της δυναμικής ζήτησης SSD για εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσαν οι αναλυτές της Citi.

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο τσιπ μνήμης δυναμικής τυχαίας πρόσβασης (DRAM), τα οποία βρίσκονται συνήθως σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των smartphone και των υπολογιστών.

Η Samsung δήλωσε ότι αναμένει το δεύτερο τρίμηνο να ευνοηθεί κυρίως από τη ζήτηση για γενετική τεχνητή νοημοσύνη, ενώ η ζήτηση για κινητά παραμένει σταθερή. Εν τω μεταξύ, αναμένει ότι η ζήτηση για υπολογιστές θα επηρεαστεί από την αργή εποχικότητα, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε προσαρμογή των αποθεμάτων από τους πελάτες πριν από την κυκλοφορία νέων προϊόντων το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Σε μια κλήση κερδών την Τρίτη, η εταιρεία προειδοποίησε για κλιμάκωση της γεωπολιτικής αστάθειας και συνεχιζόμενες αυξήσεις κόστους σε βασικά στοιχεία, ιδιαίτερα στη μνήμη.

«Η κερδοφορία στο 2ο τρίμηνο αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς σε σύγκριση με το 1ο και το τρίτο τρίμηνο, όταν κυκλοφορήσαμε νέα κορυφαία προϊόντα φέτος. Ως απάντηση, εστιάζουμε στην ανταγωνιστικότητα κόστους σε όλες τις διαδικασίες Ε&Α, κατασκευής και πωλήσεων για να επιτύχουμε σταθερή κερδοφορία», δήλωσε η Samsung, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να ενισχύει τις κορυφαίες πωλήσεις μέσω της επέκτασης του Galaxy AI.

Η επιχείρηση μνήμης επιστρέφει στα κέρδη

Η Samsung είπε ότι η επιχείρηση ημιαγωγών της σημείωσε λειτουργικά κέρδη 1,91 τρισεκατομμυρίων γουόν Κορέας το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με απώλεια 4,58 τρισεκατομμυρίων γουόν την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο και απώλεια 2,18 τρισεκατομμυρίων γουόν Κορέας το τέταρτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία