Ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell, παρά την απότομη πτώση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η Shell ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έρευνα αναλυτών που καταρτίστηκε από την LSEG.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η εταιρεία παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο και 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023.

Η μετοχή της Shell έχει καταγράψει άνοδο κατά σχεδόν 10% σε ετήσια βάση.

Τα αποτελέσματα της Shell ακολούθησαν αυτά των άλλων πετρελαϊκών κολοσσών των ΗΠΑ, Exxon Mobil και Chevron, καθώς και της γαλλικής TotalEnergies και της νορβηγικής Equinor, που ανέφεραν απότομη πτώση των κερδών τους στο πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση την περασμένη εβδομάδα.

Τα κέρδη των Βig Oil

Οι Big Oil, οι κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, σημείωσαν κέρδη ρεκόρ το 2022 μετά την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πιο πρόσφατα, ωστόσο, τα έσοδά τους έχουν πληγεί από την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου.

Οι τιμές του φυσικού αερίου spot στην Ευρώπη μειώθηκαν περισσότερο από 45% τον τελευταίο χρόνο, εν μέρει λόγω του ήπιου χειμώνα και των σημαντικών αποθεμάτων και της αυξημένης προσφοράς.

Ο βρετανός ανταγωνιστής της Shell, BP, έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου στις 7 Μαΐου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια