Ένα ακόμα εργοστάσιο εξαγωγής LNG στις Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή στα μέσα του 2024.

Συγκεκριμένα η Venture Global LNG Inc. αναμένει να ξεκινήσει την παραγωγή της στη δεύτερη δική της εγκατάσταση εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Λουιζιάνα στα μέσα του 2024, εδραιώνοντας περαιτέρω τις ΗΠΑ ως τον μεγαλύτερο προμηθευτή αυτού του τύπου ορυκτού καυσίμου στον κόσμο.

FT: Τουρκία και ExxonMobil ετοιμάζουν deal πολλών δισ. δολαρίων στο LNG

Η εταιρεία με έδρα το Άρλινγκτον της Βιρτζίνας ζήτησε έγκριση για na εκκινήσει την ψύξη του εξοπλισμού της ως μέρος της διαδικασίας εκκίνησης στην εγκατάσταση LNG Plaquemines, σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση με ημερομηνία 22 Απριλίου. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα πριν ξεκινήσει η διαδικασία εξαγωγής LNG.

Επανάσταση του σχιστόλιθου

Η επανάσταση του σχιστόλιθου έχει «ξεκλειδώσει» τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου σε όλες τις ΗΠΑ, που είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να ξεπεράσει το Κατάρ και την Αυστραλία στην παραγωγή και να καταστεί η κορυφαία χώρα εξαγωγής LNG τη χρονιά που πέρασε.

Οι παραδόσεις LNG των ΗΠΑ αναμένεται να διπλασιαστούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, καθώς η ζήτηση σε ολόκληρη την Ασία αυξάνεται γρήγορα και η Ευρώπη κινείται προς αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου.

Η μονάδα Plaquemines, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή, την περασμένη εβδομάδα έλαβε κάποια παροχή αερίου στον αγωγό της Λουιζιάνα Gator Express. Η συνολική προγραμματισμένη δυναμικότητα της εγκατάστασης είναι 20 εκατομμύρια τόνοι ετησίως, με την πρώτη φάση να ξεκινά με παραγωγή 10 εκατομμυρίων τόνων.

Σε σχετικό αίτημα αδειοδότησης προς το Υπουργείο Ενέργειας, η Venture Global σημείωσε ότι θα χρειαστεί να εισαχθεί LNG ξένης προέλευσης στην εγκατάσταση ώστε να ψυχθεί το εργοστάσιο για κρυογονικές λειτουργίες και «μπορεί να δεχθεί ποσότητες που αντιστοιχούν σε φορτία τριών carrier LNG». Η εταιρεία επισήμανε ότι οι πρώτες εξαγωγές στο Plaquemines θα ξεκινήσουν φέτος.

Αυτή η εγκατάσταση εξαγωγής LNG Venture Global θα είναι η όγδοη κατά σειρά για τις ΗΠΑ. Η πρώτη εγκατάσταση της Venture Global – Calcasieu Pass – άρχισε να παράγει LNG το 2022, αλλά δεν αναμένεται να εισέλθει σε εμπορικές δραστηριότητες μέχρι τα τέλη του 2024. Αυτό καθυστέρησε την έναρξη της προμήθειας στους πελάτες της στο Calcasieu Pass, συμπεριλαμβανομένων των Shell Plc., BP Plc. και Repsol SA, οι οποίες διεκδικούν δικαστικά τα συμφέροντά τους καθώς υποστηρίζουν ότι τα συμβόλαιά τους θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια