Λιγότερες θέσεις εργασίας από τις αναμενόμενες, προστέθηκαν στην αμερικανική οικονομία τον Απρίλιο, σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να χαλαρώνει.

Ειδικότερα, η απασχόληση εκτός του γεωργικού τομέα αυξήθηκε κατά 175.000 θέσεις, έναντι εκτιμήσεων σε δημοσκόπηση του Bloomberg  για 241.000 .

Ο αριθμός του Μαρτίου αναθεωρήθηκε σε 315.000, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.

Η ανεργία στις ΗΠΑ αυξήθηκε ελαφρά στο 3,9%, έναντι εκτιμήσεων για 3,8%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022.

Αμετάβλητα τα επιτόκια σε υψηλό 23 ετών – Απίθανη η αύξηση, σύμφωνα με τον Πάουελ

Η ανακοίνωση μόλις δύο 24ωρα μετά τη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια τονίζοντας ότι θα πρέπει να παραμείνουν σε υψηλό 23 ετών, για ακόμη περισσότερο από το αναμενόμενο, καθώς η μάχη με τον επίμονο πληθωρισμό δεν έχει ακόμα κερδηθεί.

Συγκρατημένες αυξήσεις στους μισθούς

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 3,9% σε σχέση με πέρυσι, κάτω από τις συναινετικές εκτιμήσεις, παρέχοντας ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τον πληθωρισμό.

Ένα επιμέρους ποσοστό που περιλαμβάνει αποθαρρυμένους εργαζόμενους και όσους κατέχουν θέσεις μερικής απασχόλησης για οικονομικούς λόγους αυξήθηκε επίσης, στο 7,4%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021. Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό , ή όσοι αναζητούν ενεργά εργασία, παρέμεινε αμετάβλητο στο 62,7%.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες τάσεις, η υγειονομική περίθαλψη οδήγησε τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με αύξηση 56.000.

Άλλοι τομείς που παρουσίασαν σημαντικές αυξήσεις ήταν η κοινωνική πρόνοια (31.000), οι μεταφορές και η αποθήκευση (22.000) και το λιανικό εμπόριο (20.000). Οι κατασκευές πρόσθεσαν 9.000 θέσεις, ενώ η κυβέρνηση, η οποία είχε σημειώσει σταθερά κέρδη τους τελευταίους μήνες, σημείωσε άνοδο μόλις 8.000 μετά από μέσο όρο 55.000 τους προηγούμενους 12 μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή