Η ανοιξιάτικη συνάντηση των επενδυτών στην Ομάχα κυριαρχεί σήμερα και είναι λογικό πως η απουσία φέτος του  Τσάρλι Μάγκερ ,στενού συνεργάτη του Γούορεν  Μπάφετ, του 93χρονου πρόεδρου και διευθύοντα σύμβουλου της Berkshire, μονοπώλησε τις συζητήσεις.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ξεκίνησαν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Berkshire για το πρώτο τριμήνου. Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 8,825 δολάρια ανά μετοχή κατηγορίας Α ισοδύναμο. Αυτό ήταν μειωμένο από τα 35,5 δισεκατομμύρια δολάρια ή 24.377 δολάρια ανά ισοδύναμη μετοχή κατηγορίας Α,
ένα χρόνο νωρίτερα.

Berkshire: Η αγορά περιμένει τον χρησμό του «Μάντη της Ομάχα»

Τα λειτουργικά κέρδη, στα οποία δεν περιλαμβάνονται ορισμένα αποτελέσματα επενδύσεων, αυξήθηκαν σε 11,2 δισ. δολάρια από 8,1 δισ. δολάρια πέρυσι.

Ο Μπάφετ ενθαρρύνει τους επενδυτές να εστιάζουν στα λειτουργικά κέρδη για να αξιολογήσουν την απόδοση της εταιρείας. Η Berkshire υποχρεούται από τους λογιστικούς κανόνες να συμπεριλάβει τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη και ζημίες από το τεράστιο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο όταν αναφέρει τα καθαρά κέρδη.

Αυτό σημαίνει ότι οι κινήσεις της χρηματιστηριακής αγοράς μπορεί να έχουν μεγάλη επιρροή στα τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας.

Αύξηση ρεκόρ

Ο «σωρός μετρητών» της Berkshire αυξήθηκε σε ρεκόρ 189 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των ταμειακών ισοδυνάμων, από 167,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του περασμένου έτους.

Οι οπαδοί της εταιρείας αναζητούσαν ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να κάνει ο Μπάφετ με τα μετρητά, από την απόκτηση μιας νέας επιχείρησης, την αγορά μετοχών ή την αύξηση των επαναγορών μετοχών. Η Berkshire δεν πληρώνει μέρισμα.

Οι μετοχές κατηγορίας Β της Berkshire έχουν αυξηθεί κατά 12% φέτος, σε σύγκριση με την άνοδο 7,5% της S&P 500. Αυτό έχει ανεβάσει την αγοραία αξία της εταιρείας σε περίπου 865 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που την καθιστά την έβδομη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία με βάση την αξία της αγοράς. Οι μεγαλύτερες απο αυτην είναι, σχεδόν όλες, γίγαντες του τεχνολογικού τομέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή