Την εκτίμηση πως στο τέλος του δευτέρου τριμήνου τα μετρητά της Berkshire θα ξεπερνούν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, διατύπωσε ο Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire απευθυνόμενος στους χιλιάδες μετόχους της θρυλικής εταιρείας συμμετοχών που συμμετέχουν στη «συνάντηση της Ομάχα» ή το «Γούντστοκ των Καπιταλιστών».

Ωστόσο, απαντώντας σε ερωτήσεις διευκρίνισε πως ούτε ο ίδιος , ούτε οι στενοί του συνεργάτες όπως οι αντιπρόεδροι Γκρέγκ Αμπελ (Greg Abel) και Ατζιτ Τζειν (Ajit Jain) δεν είναι σίγουροι για το πως θα αξιοποιηθούν καλύτερα η ρευστότητα της η ρευστοτητα της Berkshire.

Berkshire: Μείωσε την συμμετοχή της στη Apple

Σχετικά με την Apple, o CEO της οποίας Τιμ Κουκ παρακολουθούσε τη συνάντηση των μετόχων, ο  Γουόρεν Μπάφετ είπε πως παρα τη μείωση της συμμετοχής της Berkshire , η Apple παραμένει μια  μεγάλη επιχείρηση. Οπως είπε αυτο που ενδιαφέρει την Berkshire Hathaway είναι «να αυξάνει τα λειτουργικά της κέρδη».

Οπως αναμενόταν οι χιλιάδες επενδυτές – μέτοχοι της Berkshire κατέκλυσαν το συνεδριακό κέντρο της πόλης, στην Ομάχα της Νεμπράσκα.

Ο όμιλος της Berkshire Hathaway είναι ένας όμιλος 862 δισεκατομμυρίων δολαρίων με δεκάδες επιχειρήσεις, όπως ο σιδηρόδρομος BNSF, η ασφάλιση αυτοκινήτων Geico, η Dairy Queen και η Fruit of the Loom, όπως σημειώνει το Reuters.

Διαθέτει επίσης μετοχές αξίας πολύ πάνω από τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά είναι τοποθετημένα στην Apple. Η μετοχή της Berkshire έχει αυξηθεί κατά 23% τον τελευταίο χρόνο, υπολειπόμενη του Standard & Poor’s 500 που κέρδισε 25%.

Αυτό που πάντως κυριαρχεί και επισημαίνουν τα μεγάλα μεσα ενημέρωσης είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μυθική εταιρεία απο την περαιτέρω ανάπτυξή της έως το ζήτημα της διαδοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή