Καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο να κανονίσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, είναι δυστυχώς σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι όλοι όσοι συναντάμε στα ταξίδια μας καλοπροαίρετοι.

Μια νέα μελέτη της βρετανικής εταιρείας ταξιδιωτικής ασφάλισης QuoteZone ανέδειξε ότι πολλοί δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί αποτελούν… φωλιές πορτοφολάδων. Οι ερευνητές εξέτασαν το ποσοστό των αναφορών για πορτοφολάδες στις κριτικές των επισκεπτών για τα πέντε κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα κάθε ευρωπαϊκής χώρας.

Κλοπές: Σε αυτές τις χώρες θα πρέπει να προσέχεις μην πέσεις θύμα πορτοφολάδων

Δείτε πού πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί – και πώς να παραμείνετε ασφαλείς

Η Ιταλία βρέθηκε στην κορυφή, με το υψηλότερο ποσοστό από όλες τις χώρες της ηπείρου, ακολουθούμενη από τη Γαλλία και την Ισπανία.

Τα σημεία με τις περισσότερες κλοπές πορτοφολιών στην Ιταλία βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη τη χώρα με την υψηλή επισκεψιμότητα

Αν και πολλές πόλεις και κωμοπόλεις σε ολόκληρη την Ιταλία προσελκύουν ορδές επισκεπτών όλο το χρόνο, η Ρώμη βρέθηκε να είναι η χειρότερη για πορτοφολάδες.

Συνολικά, το QuoteZone διαπίστωσε ότι υπάρχουν 478 αναφορές πορτοφολάδων για κάθε εκατομμύριο Βρετανούς επισκέπτες στα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας.

Ρώμη, Μιλάνο, Φλωρεντία

Η εμβληματική Φοντάνα ντι Τρέβι της πρωτεύουσας βγήκε στην κορυφή της εν λόγω κατάταξης ανά χώρα. Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 18ου αιώνα δέχεται κατά μέσο όρο 1.000 επισκέπτες ανά ώρα.

Οι τουρίστες ρίχνουν περίπου 1.000.000 ευρώ στα νερά του κάθε χρόνο – αλλά είναι σημαντικό για τους επισκέπτες να παρακολουθούν με προσοχή το πλήθος ενώ πετούν τα ψιλά τους.

Επίσης, στη Ρώμη, το Κολοσσαίο και το Πάνθεον βρέθηκαν να είναι ιδιαίτερα hotspots για πορτοφολάδες. Έξω από την Αιώνια Πόλη, στο Duomo στο Μιλάνο και η Gallerie Degli Uffizi στη Φλωρεντία αναφέρθηκαν επίσης ως τα σημεία με τον μεγαλύτερο όγκο κλοπών προσωπικών αντικειμένων σε διαδικτυακές ταξιδιωτικές κριτικές στην Ιταλία.

Τα χειρότερα μέρη της Γαλλίας για πορτοφολάδες βρίσκονται όλα στην πρωτεύουσά της

Η Γαλλία είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο, με το Παρίσι να είναι σταθερά μία από τις πιο επισκέψιμες πόλεις παγκοσμίως.

Δυστυχώς, η έρευνα διαπίστωσε ότι η πόλη έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό αναφορών για κλοπές πορτοφολιών σε όλη την Ευρώπη, 251 ανά εκατομμύριο επισκεπτών.

Και τα πέντε κορυφαία αξιοθέατα που παρακολουθούνται βρίσκονται στο Παρίσι – και ο παγκοσμίου φήμης Πύργος του Άιφελ βρέθηκε, ίσως χωρίς έκπληξη, να είναι το πιο επικίνδυνο για κλοπή από τουρίστες.

Άλλα μέρη στη γαλλική πρωτεύουσα που πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί είναι η Αψίδα του Θριάμβου, η Παναγία των Παρισίων και τα μουσεία Ορσέ και Λούβρος.

Το Παρίσι πρόκειται να γίνει πιο πολυσύχναστο από ποτέ αυτό το καλοκαίρι, όταν θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Αν το επισκεφθείτε, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις τσάντες και τα προσωπικά σας αντικείμενα σε μεγάλο πλήθος ανθρώπων σε όλη την πόλη.

Η Ισπανία και η Γερμανία είναι εξίσου κακές για πορτοφολάδες

Παρά το γεγονός ότι προσελκύουν μάλλον διαφορετικά είδη τουριστών, τόσο η Ισπανία όσο και η Γερμανία βρέθηκαν να έχουν από 111 περιπτώσεις κλοπών ανά εκατομμύριο επισκεπτών.

Η Βαρκελώνη είναι διαβόητη για τις κλοπές πορτοφολιών, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Las Ramblas βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Ένας από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της Ευρώπης, η Las Ramblas είναι διαβόητη για τις κλοπές της, πολλές από τις οποίες συμβαίνουν ενώ οι επισκέπτες παρακολουθούν έναν από τους πολλούς καλλιτέχνες του δρόμου εκεί.

Επίσης, στη Βαρκελώνη, η εξαιρετικά δημοφιλής Σαγράδα Φαμίλια είναι ένα μέρος που πρέπει να προσέξετε και, εκτός της πόλης, η Plaza Mayor και το Εθνικό Μουσείο Prado στη Μαδρίτη είναι hotspots, καθώς και το μοναδικό παλάτι Alhambra στη Γρανάδα.

Στη Γερμανία, το χειρότερο σημείο κλοπής πορτοφολιών είναι η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο. Το μνημείο του 18ου αιώνα είναι γνωστό ως ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης – αλλά η πρωτεύουσα φιλοξενεί τέσσερις από τις περιοχές με τις περισσότερες πορτοφολάδες.

Το κτίριο Ράιχσταγκ του Βερολίνου, η East Side Gallery και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος είναι επίσης δυνητικά επικίνδυνα για κλοπές, ιδίως σε περιόδους με μεγάλη κίνηση.

Έξω από την πρωτεύουσα, η Marienplatz στο Μόναχο είναι το μέρος που θα πρέπει να φροντίσετε να προσέχετε τα πράγματά σας.

Το Άμστερνταμ φιλοξενεί τα περισσότερα σημεία κλοπής πορτοφολιών στις Κάτω Χώρες

Η περίφημη περιοχή του Άμστερνταμ με τα κόκκινα φανάρια είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες σε ολόκληρη την Ολλανδία. Είναι επίσης το σημείο όπου οι τουρίστες είναι πιο πιθανό να πέσουν θύμα πορτοφολά στη χώρα.

Η θέση της στο κέντρο της πόλης πιθανώς παίζει ρόλο σε αυτό και θα μπορούσε να αλλάξει καθώς οι αρχές του Άμστερνταμ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακινήσουν τη συνοικία εκτός του πολυσύχναστου κέντρου.

Με 100 αναφορές κλοπών σε ένα εκατομμύριο επισκέπτες, άλλα δημοφιλή αξιοθέατα που πρέπει να προσέχετε στην Ολλανδία βρίσκονται όλα στην πρωτεύουσά της.

Το Σπίτι της Άννας Φρανκ, το Vondelpark, το Rijksmuseum και το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι όλα εξαιρετικά δημοφιλή – και έρχονται χέρι-χέρι με τον κίνδυνο των πορτοφολάδων.

Μερικές συμβουλές

Ο Greg Wilson, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Quotezone, λέει ότι ενώ είναι ατυχές το γεγονός ότι τόσα πολλά αξιοθέατα στην Ευρώπη ενέχουν κίνδυνο, υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να μειώσετε την ανησυχία σας.

«Είναι σημαντικό να είστε πάντα σε εγρήγορση, να αφήνετε τιμαλφή, όπως ακριβά κοσμήματα, σε χρηματοκιβώτιο στο ξενοδοχείο και να ταξιδεύετε πάντα με μια ασφαλή τσάντα σταυρωτή με φερμουάρ για να ασφαλίζετε τηλέφωνα και πορτοφόλια ή ακόμη και μια ζώνη για χρήματα», συμβουλεύει.

«Προσπαθήστε να μην αφήνετε τα προσωπικά σας αντικείμενα χωρίς επιτήρηση, επειδή οι ταξιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες απαιτούν από τους ταξιδιώτες να λαμβάνουν «εύλογη φροντίδα» και θα μπορούσαν να απορρίψουν τις αιτήσεις ασφάλισης για κλοπή, εάν τα αντικείμενα έχουν αφεθεί μόνα τους», προσθέτει ο Wilson. «Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε να κάνετε μια αναφορά στην αστυνομία για την απώλεια ή την κλοπή ενός αντικειμένου, αν έχετε πέσει θύμα πορτοφολά, καθώς αυτό θα υποστηρίξει την ασφαλιστική αξίωση».

*Με στοιχεία από euronews.com

Πηγή: in.gr 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός