Ανοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς υποχωρεί το δολάριο λόγω υπό των εκτιμήσεων  ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια φέτος.

Η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 2.320,33 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ σημείωσε άνοδο κατά 0,9% στα 2.329,10 δολάρια.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη στις αγορές, αργία στο Λονδίνο

«Την Παρασκευή, είδαμε μια πτώση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, μια επιβράδυνση περισσότερο από την προβλεπόμενη, και η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε επίσης, γεγονός που δημιουργεί χώρο για τη Fed να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το 2024» εξηγεί στο Reuters ο Ricardo Evangelista, ανώτερος αναλυτής στην ActivTrades.

Το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο σε περίπου ένα μήνα μετά τα στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν ότι οι προσλήψεις αυξήθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό από το προβλεπόμενο τον Απρίλιο και η αύξηση των ετήσιων μισθών έπεσε κάτω από το 4% για πρώτη φορά σε σχεδόν τρία χρόνια.

Τα δεδομένα ενίσχυσαν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων του Σεπτεμβρίου στο 71% τη Δευτέρα, σύμφωνα με το FedWatch Tool του CME. Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού και επιβαρύνουν το νόμισμα των ΗΠΑ, στο οποίο τιμολογείται ο χρυσός.

«Καθώς αρκετοί αξιωματούχοι της Fed έχουν προγραμματιστεί να εκφωνήσουν δημόσιες ομιλίες αυτή την εβδομάδα, οι έμποροι χρυσού θα ακούσουν ανυπόμονα για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την τροχιά της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας», είπε ο Evangelista, προσθέτοντας ότι οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή προσφέρουν επίσης υποστήριξη.

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους Παλαιστίνιους πολίτες να εκκενώσουν τη Ράφα στο πλαίσιο επιχείρησης «περιορισμένης εμβέλειας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities