Με κέρδη κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες και σήμερα, καθώς συντηρούν το θετικό κλίμα που δημιούργησαν τα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας, τα οποία ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,38% στις 38.824 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,57% στις 5.057 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,53% στις 16.242 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Apple υποχωρεί περίπου 1% αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, αποκάλυψε το Σαββατοκύριακο ότι η εταιρεία είχε μειώσει τη συμμετοχή της στον κατασκευαστή iPhone.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε λιγότερες από το αναμενόμενο θέσεις εργασίας τον Απρίλιο και η αύξηση της ανεργίας, άμβλυναν τους φόβους για “υπερθέρμανση” της οικονομίας, ενώ καλλιεργήθηκαν προσδοκίες ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια νωρίτερα φέτος. Και αυτό το κλίμα συντηρείται και σήμερα στη Wall Street.

Υπέρ σεναρίων μείωσης των επιτοκίων

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των στοιχημάτων είναι τώρα στο σενάριο της μείωσης επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από τη Fed, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool. Οι περισσότεροι traders αναμένουν τώρα τουλάχιστον δύο μειώσεις μέχρι το τέλος του έτους.

«Είναι λίγο νωρίς να δηλώσουμε ότι η οικονομία των ΗΠΑ έχει κάνει μια ήπια προσγείωση, καθώς η Fed εξακολουθεί να διατηρεί τα επιτόκια σε περιοριστικά επίπεδα. Αλλά η ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας του Απριλίου βοηθά να ανοίξει ο δρόμος προς αυτόν τον προορισμό», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Comerica Bank, Bill Adams.

Οι επενδυτές θα λάβουν περισσότερες ενδείξεις για τις μελλοντικές κινήσεις της Fed σήμερα, με τον Πρόεδρο της Fed της Ρίτσμοντ, Tom Barkin, και τον Πρόεδρο της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, να αναμένεται να μιλήσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street