Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων που ξεκίνησε την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας που έδωσαν σήμα ότι επιβραδύνεται, ενισχύοντας την προσδοκία για μείωση των επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης  στο 4,481% και του διετούς κατά 1 μονάδα βάσης στο 4,799%.

Ινδία: Τα κρατικά ομόλογα πιο ελκυστικά από τα εταιρικά ομόλογα σε δολάρια

Οι προσλήψεις εκτός γεωργικού τομέα αυξήθηκαν κατά 175.000 τον Απρίλιο σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας την Παρασκευή.  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι οι προσλήψεις θα είναι πολύ υψηλότερες στις  240.000. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9%, έναντι εκτίμησης ότι θα παρέμενε σταθερό στο 3,8%. Η αύξηση των μισθών κινήθηκε χαμηλότερα από το αναμενόμενο.Η  αύξηση των ετήσιων μισθών έπεσε κάτω από το 4% για πρώτη φορά σε σχεδόν τρία χρόνια.

Η αβεβαιότητα σχετικά με το πόσες μειώσεις επιτοκίων, αν υπάρχουν, θα πραγματοποιηθούν φέτος και πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με πολλούς επενδυτές να αναμένουν τώρα λιγότερες μειώσεις και όχι μόνο αργότερα μέσα στο έτος. Ωστόσο τα στοιχεία για την αγορά εργασίας ενίσχυσαν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων του Σεπτεμβρίου στο 71% τη Δευτέρα, σύμφωνα με το FedWatch Tool του CME.

Ο Πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ Τομ Μπάρκιν και ο Πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς έχουν προγραμματιστεί να μιλήσουν και οι δύο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές