Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Starbucks, Χάουαρντ Σουλτς, δε μάσησε τα λόγια του με αφορμή τα άσχημα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου της αλυσίδας καφέ, διαμηνύοντας ότι εάν θέλει η εταιρεία να ανακάμψει, τότε θα πρέπει να βελτιώσει τα καταστήματά της στις ΗΠΑ.

Ο Σουλτς, ο οποίος δεν έχει πλέον επίσημο ρόλο στα Starbucks, υποστήριξε ότι η εταιρεία πρέπει να βελτιώσει τις παραγγελίες και την εμπειρία πληρωμής μέσω κινητών και να αναθεωρήσει τον τρόπο δημιουργίας νέων ροφημάτων για να επικεντρωθεί σε προϊόντα υψηλής ποιότητας που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Starbucks: Οι Αμερικανοί γυρνούν την πλάτη στον ακριβό καφέ τους – Η εταιρεία στρέφεται στην Κίνα

«Τα καταστήματα απαιτούν μια “μανιακή” εστίαση στην εμπειρία του πελάτη, μέσα από τα μάτια ενός εμπόρου. Η απάντηση δεν βρίσκεται στα δεδομένα, αλλά στα καταστήματα», έγραψε ο Σουλτς σε επιστολή του το απόγευμα της Κυριακής που δημοσιεύτηκε στο LinkedIn.

Την περασμένη Τρίτη, τα Starbucks μείωσαν την πρόβλεψή τους για ολόκληρο το έτος μετά από μια αιφνιδιαστική πτώση των πωλήσεων στα ίδια καταστήματα που οδήγησε την εταιρεία να χάσει τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα. Από την ανακοίνωση της έκθεσης, η μετοχή της εταιρείας έχει κατρακυλήσει 17%, μειώνοντας την χρηματιστηριακή αποτίμησή της στα 82,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ζητείται εξήγηση για την πτώση πωλήσεων

Οι αναλυτές, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την υποαπόδοση της αλυσίδας, αναζητούν μια εξήγηση στο γιατί η κίνηση των Starbucks στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 7% το τρίμηνο. Η αλυσίδα θα μπορούσε ακόμα να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις των αντιδράσεων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με τη θέση της για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, έγραψε η αναλύτρια της Bank of America Securities, Sara Senatore, σε ερευνητικό σημείωμα τη Δευτέρα.

Ο Σουλτς, ο οποίος μετέτρεψε τα Starbucks από μια μικρή αλυσίδα σε γίγαντα του καφέ, παραιτήθηκε από την τελευταία του θητεία ως διευθύνων σύμβουλος πριν από έναν περίπου χρόνο. Παρέδωσε τα ηνία στον Λάξμαν Ναρασιμχάν, ο οποίος προηγουμένως ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Lysol, Reckitt. Ο Σουλτς αποχώρησε επίσης από το διοικητικό συμβούλιο των Starbucks πέρυσι.

«Οι ηγέτες πρέπει να μοντελοποιούν τόσο την ταπεινοφροσύνη όσο και την αυτοπεποίθηση καθώς εργάζονται για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη και να αυξήσουν την απόδοση σε ολόκληρο τον οργανισμό», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην CEO της πολυεθνικής αλυσίδας καφέ.

Πριν από ενάμιση χρόνο, ο Σουλτς είχε δηλώσει στο CNBC ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει ξανά ως διευθύνων σύμβουλος στα Starbucks.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή