Συνεχίζει να υποχωρεί έναντι του δολαρίου το γεν υπό το βάρος των μεγάλων διαφορών των επιτοκίων παρά τις νέες προειδοποιήσεις των Ιαπώνων αξιωματούχων.

Το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά 0,44% στα 154,5635 γεν , προσθέτοντας στο ράλι 0,58% από τη Δευτέρα.

Ιαπωνία: Νέα παρέμβαση για τη στήριξη του γιεν προαναγγέλλει το Τόκιο

Την Παρασκευή, βυθίστηκε στα 151,86 γεν για πρώτη φορά από τις 10 Απριλίου, καθώς τα ασθενέστερα του αναμενόμενου μηνιαία στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τροφοδότησαν τις απώλειες μετά τα στοιχεία της Τράπεζας της Ιαπωνίας που έδειξαν ότι η επίσημη παρέμβαση θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 9 τρισ. γεν (58,37 δισ. δολάρια).

Το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας απέφυγε να σχολιάσει αν βρισκόταν πίσω από τις πωλήσεις δολαρίου, αλλά ο κορυφαίος διπλωμάτης νομισμάτων Μασάτο Κάντα επανέλαβε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να υιοθετεί την ίδια σταθερή προσέγγιση» στις άτακτες κινήσεις του γεν.

Ωστόσο, αναγνώρισε επίσης ότι μια εύρυθμη αγορά δεν θα απαιτούσε την παρέμβαση της κυβέρνησης, κάτι που ορισμένοι αναλυτές εξέλαβαν ως μήνυμα ότι οι κίνδυνοι παρέμβασης έχουν μειωθεί.

Το carry trade εξακολουθεί να ελκύει τους επενδυτές, με μια μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να απαιτεί πιθανότατα αρκετό χρόνο και την BOJ να ακολουθεί μια προσεκτική προσέγγιση στη σύσφιγξη μετά την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της από το 2007 τον Μάρτιο, αφήνοντας ένα τεράστιο χάσμα 370 μονάδων βάσης μεταξύ των εξαιρετικά χαμηλών ιαπωνικών μακροπρόθεσμων αποδόσεων και των αντίστοιχων αμερικανικών.

Παράλληλα, οι αναλυτές της DBS εκτιμούν ότι ακόμη και μετά την ανάκαμψη της περασμένης εβδομάδας, το γεν εξακολουθεί να είναι το πιο υποτιμημένο νόμισμα στην ομάδα G-10, ενώ το δολάριο παραμένει «εξαιρετικά υπερτιμημένο»

Ανοδικά ο δείκτης δολαρίου

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι έξι σημαντικών ομολόγων του, συμπεριλαμβανομένων του γεν, της στερλίνας και του ευρώ σημείωσε άνοδο 0,04% στα 105,19, αφού υποχώρησε έως και τα 104,52 την Παρασκευή.

Το ευρώ ήταν σταθερό στα 1,07655 δολάρια και η στερλίνα υποχώρησε κατά 0,07% στα 1,2552 δολάρια.

Το δολάριο Αυστραλίας

Το αυστραλιανό δολάριο υποχώρησε από το υψηλό σχεδόν δύο μηνών έναντι του αντίστοιχου αμερικανικού δολαρίου, αφού η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε τα επιτόκια σταθερά, όπως αναμενόταν ευρέως, και απέφυγε να ενισχύσει τα “γερακίσια” σήματα στην ανακοίνωση πολιτικής της. Το νόμισμα σημείωσε πτώση κατά 0,36% στα 0,6601 δολάρια, υποχωρώντας από το υψηλό 0,6650 δολαρίων της Παρασκευής.

«Ήταν λίγο σαν να λέμε αγόρασε τη φήμη και πούλα το γεγονός» εξηγεί στο Reuters ο James Kniveton, ανώτερος έμπορος εταιρικών FX στην Convera. H προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη συνέντευξη Τύπου του διοικητή, Μισέλ Μπούλοκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές