Τον Σεπτέμβριο αναμένει η Morgan Stanley τη μείωση των επιτοκίων από την  Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναθεωρώντας την προηγούμενη πρόβλεψή της για το μήνα Ιούλιο. Η επενδυτική τράπεζα διατηρεί την εκτίμηση ότι η Fed θα προβεί σε τρεις μειώσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης μέσα στο 2024.

«Μια αντιστροφή σε βασικά στοιχεία υποδηλώνει αποπληθωρισμό στο μέλλον, αλλά δεδομένης της έλλειψης προόδου τους τελευταίους μήνες θα χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να αποκτήσει η FOMC εμπιστοσύνη για να κάνει το πρώτο βήμα» τονίζει σε σημείωμα.

Στις αγορές επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με το πότε μπορεί να μειωθούν τα αμερικανικά επιτόκια και πόσες μειώσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν φέτος. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι προσδοκίες κινήθηκαν προς το ότι θα υπάρξουν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων το 2024 από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, ή ακόμη και καμία.

Fed: Σε ρόλο ακροβάτη – Οι επόμενες κινήσεις της νομισματικής πολιτικής

Ωστόσο τα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας έδωσαν σήμα χαλάρωσης τροφοδοτώντας τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Οι επενδυτές αναμένουν αυτή την εβδομάδα τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed για να σχηματίσουν μια πιο σαφή εικόνα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Οι έμποροι συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed τιμολογούν με πιθανότητα μεγαλύτερη από 67% ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

Oπρόεδρος της  Federal Reserve, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε απίθανη μια αύξηση των επιτοκίων που αποτυπώθηκε στις αγορές. Είπε ωστόσο ότι η Fed θα πρέπει να είναι σίγουρη ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο. Ωστόσο τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου δεν δίνουν αυτή την εικόνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή