Μπορεί να χρειάστηκε λίγη ώρα, αλλά τελικά η Wall Street κατάφερε να ξεπεράσει την αρχική νευρικότητα και να συνεχίσει για έβδομη ημέρα το ανοδική της σερί, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 39.387 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,51% στις 5.214 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 15.346 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Γερμανικές στηρίξεις

Στο επίκεντρο σήμερα ήταν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας, οι οποίες έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή φέτος.

Ειδικότερα, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτημάτων ανεργίας σημείωσε αύξηση 22.000 στις 231.000 το επταήμερο που έληξε στις 4 Μαΐου, φθάνοντας σε σημαντικά υψηλότερο από το προβλεπόμενο επίπεδο.

Εκτός από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, η σημερινή δημοπρασία ομολόγων, για την οποία υπήρξε ισχυρή ζήτηση βοήθησε να μειωθούν οι αποδόσεις. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε περισσότερο από 2 μονάδες βάσης στο 4,461%, ενώ η απόδοση του 2ετούς υποχώρησε περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 4,811%.

Η εικόνα στο ταμπλό

Θετικά επίσης λειτούργησε η ανατροπή των αρχικών απωλειών για την Warner Bros Discovery, η οποία έκλεισε με κέρδη 1,8% τελικά, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε ζημίες 40 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσουν τα 24 σεντς. Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν και τα έσοδα της εταιρείας.

Από την άλλη, απώλειες 21% σημείωσε η Roblox, καθώς μείωσε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος. Η Roblox αναμένει τώρα οι κρατήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 4 δισ. δολαρίων και 4,10 δισ. δολαρίων, έναντι εκτίμησης για 4,23 δισ. δολάρια.

Πτωτικά κατά 6% έκλεισε και η Airbnb, αφού η αδύναμη καθοδήγηση για τις επιδόσεις του 2024 επισκίασε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Η εταιρεία είπε ότι τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο της θα κυμαίνονται μεταξύ 2,68 και 2,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν 2,74 δισεκατομμύρια δολάρια για την περίοδο, σύμφωνα με την LSEG.

«Πιθανότατα η Wall Street απλώς μειώνει λίγο τον ενθουσιασμό της», σχολίασε ο Josh Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της Ritholtz Wealth Management, στο CNBC. «Ο Απρίλιος ήταν ο χειρότερος μήνας που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό και νομίζω ότι ήταν πραγματικά προπομπός για ορισμένες από τις αντιδράσεις που έχουμε τώρα μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street