Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά τη δημοσιοποίηση νέων στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ και τη δημοπρασία ομολόγων για τα οποία υπήρξε έντονη ζήτηση.

Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά σχεδόν 3 μονάδες βάσης στο 4,455%  και του 2ετούς ομολόγου κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,81%.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Γερμανικές στηρίξεις

Οι εβδομαδιαίες αρχικές αιτήσεις ανεργίας έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στις 231.000.

Οι αποδόσεις ήταν επίσης υπό πίεση αφού το Υπουργείο Οικονομικών πούλησε 30ετή ομόλογα αξίας 25 δισ. δολαρίων.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις πιθανότητες για χαμηλότερα επιτόκια φέτος. Ο λόγος προσφοράς προς κάλυψη, δείκτης ζήτησης, έφτασε στο 2,4 πάνω από τον μέσο όρο των 10 δημοπρασιών. Οι άμεσοι πλειοδότες, που περιλαμβάνουν αμοιβαία κεφάλαια και ασφαλιστικές εταιρείες, έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Ιούλιο του 2023 στο 19,8%.

Οι επενδυτές εξετάζουν ποια  θα μπορούσε να είναι η μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής και αξιολογούν τα σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Η αβεβαιότητα για το πότε, εάν και πόσο συχνά θα μειώνονται τα επιτόκια φέτος, είναι επίμονη τις τελευταίες εβδομάδες.

Η πρόεδρος της Fed της Βοστώνης Σούζαν Κόλινς,  είναι ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας που έκανε τα πιο πρόσφατα σχόλια, εκτιμώντας  ότι τα επιτόκια πιθανότατα θα παραμείνουν αμετάβλητα έως ότου ο πληθωρισμός κινηθεί ξεκάθαρα προς το εύρος στόχου της Fed στο 2%. Τα σχόλια της Κόλινς απηχούν τα αντίστοιχα που έγιναν από τον Πρόεδρο της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari και τον Πρόεδρο της Fed του Ρίτσμοντ Τομ Μπάρκιν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ήταν επίσης σε γενικές γραμμές σύμφωνες με τις οδηγίες που εξέδωσε η Fed μετά την τελευταία της συνεδρίαση στις αρχές αυτού του μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές