Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC)  εξετάζει τις δηλώσεις που έκανε η Boeing Co. σχετικά με τις πρακτικές ασφαλείας της μετά το παρ’ ολίγον τραγικό ατύχημα του Ιανουαρίου σε ένα από τα αεροπλάνα 737 Max 9, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η έρευνα της SEC επικεντρώνεται στο κατά πόσον τα σχόλια της εταιρείας ή των στελεχών της παραπλάνησαν τους επενδυτές κατά παράβαση των κανόνων της ρυθμιστικής αρχής της Wall Street, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που έχουν γνώση της έρευνας και επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η έρευνα εξετάζει δηλώσεις πριν και μετά την έκρηξη ενός πάνελ κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Alaska Airlines λίγο μετά την απογείωση στις 5 Ιανουαρίου, αφήνοντας μια τεράστια τρύπα στο πλάι του αεροπλάνου, δήλωσαν οι ανώνυμες πηγές.

Boeing: Αιφνίδιος θάνατος πληροφοριοδότη – Είναι ο δεύτερος

Οι έλεγχοι της SEC δεν οδηγούν πάντα σε ενέργειες επιβολής κυρώσεων από τη ρυθμιστική αρχή, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε πρόστιμα για εταιρείες ή εταιρικούς αξιωματούχους, εάν η υπηρεσία διαπιστώσει ότι έκαναν ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις. Η ρυθμιστική αρχή δεν έχει κατηγορήσει την εταιρεία ή τους αξιωματούχους της για αδικήματα.

Η SEC και η Boeing αρνήθηκαν να σχολιάσουν, τονίζει το Bloomberg.

Η έρευνα προστίθεται στους νομικούς πονοκεφάλους της Boeing, η μετοχή της οποίας έχει χάσει περίπου το ένα τρίτο της αξίας της το 2024. Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ στο Σιάτλ έχουν ήδη στείλει κλήσεις για την αναζήτηση εγγράφων και επικοινωνιών από την Boeing και την Spirit AeroSystems Holdings Inc. που κατασκεύασε το βύσμα της πόρτας. Ο προμηθευτής δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είχε λάβει αιτήματα παροχής πληροφοριών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή