Η T-Mobile US και η Verizon Communications βρίσκονται σε συνομιλίες για να εξαγοράσουν τις δραστηριότητες της U.S. Cellular, μίας από τις τελευταίες μεγάλες περιφερειακές εταιρείες ασύρματης τηλεφωνίας της χώρας, σε ξεχωριστές συμφωνίες. Η T-Mobile πλησιάζει σε μια συμφωνία για την αγορά ενός μέρους του περιφερειακού παρόχου για περισσότερα από 2 δισ. δολάρια, αναλαμβάνοντας ορισμένες δραστηριότητες και άδειες ασύρματου φάσματος, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η συμφωνία με την T-Mobile θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα στον μήνα, ενώ οι συζητήσεις με τη Verizon αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο ενώ δεν αποκλείεται να μην υπάρξει και συμφωνία. Η διπλή αυτή εξαγορά έχει σχεδιαστεί για να πείσει τις αντιμονοπωλιακές αρχές που θα εξετάσουν τη συμφωνία ότι η δε θα βλάψει τον ανταγωνισμό.

Σχέδια για συγχωνεύσεις στις τηλεπικοινωνίες μελετά η Κομισιόν

Η Verizon είναι ο μεγαλύτερος αμερικανικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας βάσει συνδρομητών και η T-Mobile έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά την εξαγορά της ανταγωνίστριας Sprint. Η T-Mobile απέκτησε περισσότερους πελάτες αυτόν τον μήνα αφού ολοκλήρωσε την εξαγορά της Mint Mobile, μιας νεοσύστατης εταιρείας.

Γιατί είναι σημαντική η U.S. Cellular

Η U.S. Cellular προσφέρει ασύρματες υπηρεσίες σε περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια κυρίως αγροτικούς πελάτες σε 21 πολιτείες από το Όρεγκον έως τη Βόρεια Καρολίνα. Διαθέτει επίσης περισσότερους από 4.000 πύργους κινητής τηλεφωνίας που δεν αποτελούσαν μέρος των συνομιλιών πώλησης. Η κεφαλαιοποίηση της U.S. Cellular ανέρχεται σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέλη της οικογένειας Κάρλσον με έδρα το Σικάγο ελέγχουν την Telephone & Data Systems, η οποία με τη σειρά της κατέχει το 80% της U.S. Cellular.  Η αυξανόμενη αξία των ασύρματων αδειών αποτελεί κινητήρια δύναμη πίσω από τη συμφωνία. Το χαρτοφυλάκιο της U.S. Cellular αγγίζει 30 πολιτείες και καλύπτει περίπου 51 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν δαπανήσει περισσότερα από 100 δισ. δολάρια τα τελευταία χρόνια για να εξασφαλίσουν ραδιοκύματα για τη μεταφορά σημάτων υψηλής ταχύτητας 5G.  Αλλά η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών δεν έχει τη νομική εξουσία να δημοπρατήσει νέα φάσματα για περισσότερο από ένα χρόνο, οδηγώντας στην άνοδο των τιμών των αδειών που ήδη κατέχουν ορισμένες εταιρείες.

Το πεδίο των τηλεπικοινωνιών ήταν κάποτε χώρος πολλών μικρών, μεσαίων και εθνικής εμβέλειας εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αλλά σήμερα έχει πλέον μοιραστεί μεταξύ της Verizon, της T-Mobile και της AT&T, αφήνοντας λίγα περιθώρια για νέες εξαγορές. Ως ένα από τα τελευταία πιόνια που έχουν απομείνει στο ταμπλό, η U.S. Cellular αποτελεί εδώ και καιρό ελκυστικό στόχο εξαγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή