Η Uber ανακοίνωσε απροσδόκητες ζημίες για το πρώτο τρίμηνο του 2024 και κρατήσεις διαδρομών κάτω από τις προσδοκίες της Wall Street για το δεύτερο τρίμηνο. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τη μετοχή σε πτώση κοντά στο 9%. Η διολίσθηση της τιμής της μετοχής, η πιο απότομη ημερήσια πτώση της από τον Οκτώβριο του 2022, θα διαγράψει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της Uber, εάν οι απώλειες διατηρηθούν.

Η Uber δήλωσε ότι αναμένει κρατήσεις διαδρομών δεύτερου τριμήνου στο εύρος των 38,75 έως 40,25 δισ. δολαρίων, κάτω από τις εκτιμήσεις για 40,04 δισ. δολάρια. Στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, οι κρατήσεις διαδρομών ανήλθαν σε 37,65 δισ. δολάρια, υστερώντας από τις προσδοκίες για 37,92 δισ. δολάρια.

Οι ταξιτζήδες του Λονδίνου τα έβαλαν με την Uber – Διεκδικούν 250 εκατ. λίρες

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη της Uber πιθανώς να επιβραδύνεται μετά από ένα ισχυρό 2023, κατά το οποίο κυριάρχησε στην αμερικανική αγορά ride-sharing και διανομών, όταν εμφάνισε τα πρώτα ετήσια κέρδη της.

Γιατί απογοήτευσαν τα αποτελέσματα

Η Uber ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 654 εκατ. δολαρίων, λόγω νομικών εξόδων και εξόδων που σχετίζονται με την αποτίμηση της εύλογης αξίας ορισμένων επενδύσεων της εταιρείας. Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 503,1 εκατ. δολαρίων. Η Uber επίσης κινήθηκε κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς και στις τριμηνιαίες ακαθάριστες κρατήσεις, μια βασική μέτρηση που δείχνει τη συνολική αξία σε δολάρια των συναλλαγών στην πλατφόρμα.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15% στα 10,13 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας οριακά την εκτίμηση για 10,11 δισ. δολάρια. Σε προσαρμοσμένη βάση, η Uber έχασε 32 σεντς ανά μετοχή, έναντι προσδοκιών για κέρδη 23 σεντς. Ο οικονομικός διευθυντής Prashanth Mahendra-Rajah απέδωσε τα απογοητευτικά αποτελέσματα στην ασθενέστερη ζήτηση για υπηρεσίες ride-sharing στη Λατινική Αμερική και στον αντίκτυπο από τη μετάθεση ορισμένων αργιών στο πρώτο τρίμηνο.

Δυναμικά κινείται η Lyft

Στον αντίποδα, η ανταγωνίστρια εταιρεία Lyft ανακοίνωσε την Τρίτη καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, με προβλέψεις για ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο. H μετοχή της Lyft κινείται με άνοδο 4,8% σήμερα.

Η Lyft, η οποία δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε τμήματα του Καναδά, προσπαθεί να πάρει μερίδιο αγοράς από την Uber από τότε που προσέλαβε τον Ντείβιντ Ρίσερ ως διευθύνοντα σύμβουλο τον περασμένο Απρίλιο. Εκτός από την επιθετική μείωση του κόστους, ο Ρίσερ έχει καταφέρει να αυξήσει τους χρήστες της Lyft με μικρότερους χρόνους αναμονής και ανταγωνιστικές τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή