
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ουκρανία επιπλέον 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική χρηματοδότηση, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο μαζί με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.
Όπως πρόσθεσε, η υποστήριξη θα έχει ως στόχο την επένδυση στη βιομηχανική βάση της Ουκρανίας.
O αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην υποστήριξη της Κίνας στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν βαθιά» για την υποστήριξη της Κίνας στη ρωσική αμυντική βιομηχανία.
Συμφωνία ασφαλείας ΗΠΑ – Ουκρανίας
Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι αν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενδιαφερόταν να συμμετάσχει σοβαρά σε διαπραγματεύσεις, τότε οι Ουκρανοί θα ανταποκρίνονταν σε αυτό.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να υπογράψουν διμερή συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία, εντός εβδομάδων.
Σε κάθε περίπτωση, παρά την προώθηση υλικού, ο Μπλίνκεν ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνουν την Ουκρανία να πλήξει ρωσικούς στόχους με αμερικανικά όπλα, όμως κάτι τέτοιο είναι απόφαση οτου Κιέβου.
Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τις επόμενες εβδομάδες.
Ο Μπλίνκεν πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει σθεναρά μια προγραμματισμένη ουκρανική ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην Ελβετία που έχει οριστεί για τον επόμενο μήνα και θα εκπροσωπηθεί «δυναμικά» εκεί.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα