Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες δείχνουν σημάδια κόπωσης μετά την ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών, ενώ αναμένουν παράλληλα και τα στοιχεία από τις επιμέρους οικονομίες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,26%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,35% στις 8.394 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,18% στις 18.736 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,44% στις 8.159 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ο φαρμακευτικός κολοσσός AstraZeneca σημειώνει άνοδο 0,7%, καθώς ανακοίνωσε στόχο 80 δισ. δολαρίων σε συνολικά έσοδα έως το 2030, από 45,8 δισ. δολάρια για ολόκληρο το έτος 2023, μέσω της «σημαντικής ανάπτυξης του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου ογκολογίας, βιοφαρμακευτικών προϊόντων και σπάνιων ασθενειών».

Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 20 νέα φάρμακα πριν από αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ τα φάρμακα αυτά έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν περισσότερα από 5 δισ. δολάρια σε έσοδα αιχμής.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σημείωσαν ετήσια μείωση 3,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0,2%.

Οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 8,2% σε ετήσια βάση και κατά 0,1% σε μηνιαία. Τα ενδιάμεσα αγαθά μειώθηκαν κατά 3,1% σε ετήσια βάση ενώ αυξήθηκαν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση. Τα διαρκή αγαθά αυξήθηκαν επίσης κατά 1,0% ετησίως και 0,1% μηνιαίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Νευρικότητα λόγω triple witching, δίνουν τον τόνο οι μετοχές ΑΙ
Wall Street |

Νευρικότητα λόγω triple witching στη Wall Street, δίνουν τον τόνο οι μετοχές ΑΙ

Οι συναλλαγές έχουν αστάθεια λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων (triple witching), δηλαδή της λήξης των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών, δικαιωμάτων προαίρεσης και δικαιωμάτων μελλοντικής εκπλήρωσης