Ανακάμπτουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου μετά από τριήμερη πτώση, ωστόσο οδεύουν να κλείσουν την εβδομάδα με απώλειες.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 2,4% για την εβδομάδα, ενώ το Brent, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, έχει υποχωρήσει 1,8%.

Το συμβόλαιο Ιουλίου τουWest Texas Intermediate διαπραγματεύεται σήμερα στα  78,04 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση κατά 47 σεντς ή 0,6%. Από την αρχή του χρόνου οι ιτμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 8,9%.

Το συμβόλαιο Ιουλίου του Brent διαπραγματεύεται στα 82,40 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 50 σεντς ή 0,6%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς αυξήθηκε κατά περίπου 7%.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν κολλήσει στο εύρος των 3 δολαρίων από τα υψηλά τους Απριλίου, καθώς οι φόβοι για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή χαλαρώνουν και οι έμποροι εστιάζουν στους βασικούς καταλύτες δηλαδή στην προσφορά και ζήτηση.

Οι τιμές δυσκολεύτηκαν να κινηθούν ανοδικά αυτόν τον μήνα .Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εκτιμώντας ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την οικονομία των ΗΠΑ και να επιβαρύνουν τη ζήτηση πετρελαίου, σύμφωνα με τον Giovanni Staunovo, αναλυτή εμπορευμάτων της UBS.

Οι έμποροι ανησυχούν επίσης για τη συσσώρευση παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου μετά από έναν ήπιο χειμώνα σε μέρη του βόρειου ημισφαιρίου.

Ωστόσο, η UBS βλέπει την αγορά πετρελαίου σε έλλειμμα και προβλέπει ότι το Brent θα αυξηθεί στα 91 δολάρια το βαρέλι τους επόμενους μήνες. Η τράπεζα βλέπει επίσης υγιή αύξηση της ζήτησης κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2024, πάνω από τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης των 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities