Τα ευρέως αναμενόμενα αποτελέσματα της Nvidia ήρθαν χτες το βράδυ, δίνοντας πλέον νέα ώθηση στη Wall Street, καθώς παραμένει σε ισχύ πλέον το ράλι της τεχνολογίας λόγω της τεχνητής νοημοσύνης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,21% στις 39.587 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,43% στις 5.329 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,04% στις 16.976 μονάδες.

Η εταιρεία των chip και της τεχνητής νοημοσύνης, Nvidia, σημειώνει άλμα σχεδόν 7%, με την τιμή της να υπερβαίνει πλέον τα 1.000 δολάρια, αφού δημοσίευσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ενώ και ανακοίνωσε και τη διάσπαση (slpit) των μετοχών με αναλογία 10 προς 1.

Η καθοδήγηση για τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου της Nvidia, στα 28 δισ. δολάρια ξεπέρασε επίσης την πρόβλεψη της LSEG για 26,61 δισεκατομμύρια δολάρια – ένα σημάδι ότι η εταιρεία δεν βλέπει τη δυναμική της να επιβραδύνεται. Στην ουσία, οι αναλυτές αναμένουν κέρδος 5,95 δολ. ανά μετοχή.

Κομβικό σημείο

Τα αποτελέσματα της Nvidia ήταν ένα κομβικό σημείο για τη Wall Street, καθώς οι traders ήλπιζαν για σημάδια ότι ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη δεν εξασθενεί. Με κεφαλαιοποίηση 2,3 τρισ. δολαρίων, η Nvidia έχει επίσης σημαντική επιρροή στον ευρύτερο δείκτη S&P 500.

«Ακόμη και παρά τις τεράστιες προσδοκίες, η εταιρεία για άλλη μια φορά μεγεθύνθηκε», σχολίασε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στο Carson Group. «Τα πάντα σημαντικά έσοδα του data center ήταν ισχυρά, ενώ τα μελλοντικά έσοδα ήταν επίσης εντυπωσιακά», πρόσθεσε.

Βέβαια, ο Dow Jones επηρεάζεται ελαφρώς σήμερα από τα πρακτικά της Fed, όπου αποτυπώθηκε η ανησυχία για την πορεία του πληθωρισμού, με τα μέλη της να δηλώνουν ότι δεν είχαν την απαραίτητη βεβαιότητα προκειμένου να προχωρήσουν στις μειώσεις των επιτοκίων. Οι εκτιμήσεις πλέον έχουν αρχίσει να τείνουν στο ότι η Fed δεν θα προχωρήσει φέτος σε κάποια μείωση επιτοκίου.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας σημείωσε πτώση κατά 8.000 στις 215.000 το επταήμερο που έληξε στις 18 Μαΐου, φθάνοντας σε χαμηλότερο από το αναμενόμενο επίπεδο. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 1.750 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας στις 219.750.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Νευρικότητα λόγω triple witching, δίνουν τον τόνο οι μετοχές ΑΙ
Wall Street |

Νευρικότητα λόγω triple witching στη Wall Street, δίνουν τον τόνο οι μετοχές ΑΙ

Οι συναλλαγές έχουν αστάθεια λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων (triple witching), δηλαδή της λήξης των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών, δικαιωμάτων προαίρεσης και δικαιωμάτων μελλοντικής εκπλήρωσης