«Σκαρφαλώνουν» και πάλι οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν δίνουν την εικόνα της οικονομικής ανάπτυξης και μιας ισχυρής αγοράς εργασίας ενισχύοντας την αβεβαιότητα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,494%, ενώ του 2ετούς κατά 7 μονάδες βάσης στο 4,952%.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναχαίτισε τους πωλητές ο όμιλος Viochalco

Οι δείκτες υπηρεσιών και κατασκευής τον Μάιο διαμορφώθηκαν υψηλότερα από το αναμενόμενο , σύμφωνα έρευνα της S&P Global.

Ο δείκτης δραστηριότητας υπηρεσιών σημείωσε μέτρηση 54,8 τον μήνα, ενώ η μεταποίηση ήταν στο 50,9. Και οι δύο αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση και ξεπέρασαν τις αντίστοιχες εκτιμήσεις του Dow Jones για 51,5 και 50 αντίστοιχα. Οι δύο δείκτες έδειξαν επίσης ότι οι τιμές των εισροών «συνέχισαν να αυξάνονται απότομα», αναφέρει η S&P στην έκθεση.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 215.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαΐου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 220.000 αιτήσεις την τελευταία εβδομάδα.Η αγορά εργασίας επανεξισορροπείται σταθερά μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά 525 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα από τον Μάρτιο του 2022 για να επιβραδύνει τη ζήτηση στη συνολική οικονομία, σύμφωνα με το Reuters.

Τα πρακτικά της  τελευταίας συνεδρίασης  της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ  έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι «η ζήτηση και η προσφορά στην αγορά εργασίας, συνέχιζαν να ισορροπούν καλύτερα, αν και με βραδύτερο ρυθμό». Ωστόσο σημείωσαν ότι οι συνθήκες έχουν «παραμείνει γενικά σφιχτές».

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της 30ης Απριλίου- 1ης Μαΐου που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη καταδεικνύουν επίσης τον προβληματισμό για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τη νομισματική πολιτική. Τα μέλη της δήλωσαν ότι δεν είχαν την απαραίτητη βεβαιότητα για την πορεία του πληθωρισμού προκειμένου να προχωρήσουν στις μειώσεις των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών