Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, διευρύνοντας τις απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το χρονοδιάγραμμα μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων και για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 1,4% στα 2.346,07 δολάρια η ουγγιά, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 14 Μαΐου. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 2.449,89 δολαρίων τη Δευτέρα και έχει αυξηθεί κατά 14% μέχρι στιγμής φέτος.

Nvidia: Άγγιξε τα 1.051,96 δολάρια στο ταμπλό – Η τιμή στόχος των αναλυτών

Κάνοντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό, το δολάριο μείωσε τις απώλειές του, καθώς ενισχύθηκε από την επιτάχυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών τον Μάιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε στα μισά του δεύτερου τριμήνου.

Οι προοπτικές του πολύτιμου μετάλλου

«Η άνοδος του δολαρίου και η αποδυνάμωση των προοπτικών μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων έχουν καταλύσει έναν γύρο αποκόμισης κερδών στον χρυσό, αλλά η πτώση θα είναι περιορισμένη» είπε στο Reuters ο Daniel Ghali, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.

Tα τελευταία πρακτικά της Fed αντανακλούν συζητήσεις για πιθανές αυξήσεις. «Οι επενδυτές που ενδιαφέρονται για τις προοπτικές της Fed στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο long στον χρυσό. Έχουν χάσει το ράλι και με τη σειρά τους δεν έχουν τόσο πολύ χρυσό για να πουλήσουν. Έτσι, ενώ πιστεύουμε ότι οι τιμές του χρυσού σκηνοθετούν μια διόρθωση, αυτή θα είναι σχετικά ρηχή» πρόσθεσε.

Η UBS αύξησε τις προβλέψεις της για την τιμή του χρυσού στα 2.600 δολάρια η ουγγιά για το τέλος του 2024 και συνέστησε να αγοράζουμε σε βουτιές γύρω στα 2.300 δολάρια/ουγγιά ή και χαμηλότερα, επικαλούμενη μια σειρά από πιο ήπια αμερικανικά στοιχεία για τον Απρίλιο, μια αναθεωρημένη προς τα πάνω ζήτηση των κεντρικών τραπεζών για χρυσό και τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές αβεβαιότητες.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 1% στα 30,45 δολάρια. Το πρόσφατο ράλι στις τιμές του χρυσού και του χαλκού το οδήγησε στα 32,5 δολάρια, σε υψηλό 11 ετών, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η πλατίνα υποχώρησε κατά 0,7% στα 1.028,15 δολάρια και το παλλάδιο κατά 2,5% στα 974,72 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities