Άλμα που ξεπέρασε το 10% κατέγραψε η μετοχή της Nvidia μετά την ανακοίνωση  εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street και έδειξαν ότι εξακολουθεί να υπάρχει ζωηρή ζήτηση για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της. Τα έσοδα του data center της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 427% κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

H τιμή της μετοχής ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια για πρώτη φορά, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 1.051,96 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ενδοημερήσιας διαπραγμάτευσης και αυξήθηκε περίπου 111% από την αρχή του έτους. Το προηγούμενο υψηλό του των 953,86 δολαρίων καταγράφηκε στις 21 Μαΐου.

Nvidia: Αύξηση πωλήσεων κατά 262% το πρώτο τρίμηνο

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου ήταν υψηλότερα από τα αναμενόμενα στα 26,04 δισ. δολάρια σε σύγκριση με την εκτίμηση της LSEG στα 24,65 δισ. δολάρια. Και η ζήτηση δεν αμφιταλαντεύεται.

Οι προβλέψεις της εταιρείας είναι ισχυρές. Αναμένει έσοδα 28 δισ. δολαρίων για το τρέχον τρίμηνο, ξεπερνώντας την εκτίμηση της LSEG για 26,61 δισ. δολάρια.

Η τιμή στόχος των αναλυτών

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι αναλυτές φοβούνται για «κενά αέρος», άλλοι εκτιμούν μετά τα αποτελέσματά της ότι θα συνεχίσει την ανοδική πορεία. Η Stacy Rasgon του Bernstein αύξησε τον στόχο τιμής της εταιρείας στα 1.300 δολάρια, γράφοντας σε ένα σημείωμα προς τους επενδυτές ότι η αφήγηση που περιβάλλει την εταιρεία «είναι ξεκάθαρα πουθενά κοντά στο τέλος της ή πιθανότατα πουθενά κοντά στο αποκορύφωμά της».

Η Jefferies αύξησε τον στόχο της για τη μετοχή στα 1.350 δολάρια λόγω της ισχυρής ράμπας για τους νέους επεξεργαστές γραφικών τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζονται Blackwell και της προσδοκίας για επιτάχυνση σε «μέγεθος παλμών» αργότερα φέτος, όταν κυκλοφορήσει η πλατφόρμα.

Η Nvidia σημείωσε καθαρά κέρδη 14,88 δισ. δολαρίων, ή 5,98 δολάρια ανά μετοχή, μια σημαντική αύξηση από τα 2,04 δισ. δολάρια ή 82 σεντς ανά μετοχή, όπως ανέφερε το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Nvidia ανακοίνωσε την Τετάρτη split της μετοχής  10 προς 1, με τις μετοχές να αρχίζουν να διαπραγματεύονται σε προσαρμοσμένη βάση στις 10 Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street