Την χειρότερη πτώση του 2024 κατέγραψε σήμερα ο Dow Jones, ο οποίος παρέσυρε και τους υπόλοιπους δείκτες σε αρνητικά εδάφη, καθώς δεν μπόρεσε να απορροφήσει τις πιέσεις από την αλλαγή των προσδοκιών σχετικά με τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 1,53% στις 39.065 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,74% στις 5.267 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,39% στις 16.736 μονάδες.

Η εικόνα της Wall Street σήμερα έρχεται σε αντίθεση με το άλμα 10% που σημείωσε η εταιρεία των chip και της τεχνητής νοημοσύνης, Nvidia, με την τιμή της να υπερβαίνει πλέον τα 1.000 δολάρια, αφού δημοσίευσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ενώ και ανακοίνωσε και τη διάσπαση (slpit) των μετοχών με αναλογία 10 προς 1.

Η καθοδήγηση για τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου της Nvidia, στα 28 δισ. δολάρια ξεπέρασε επίσης την πρόβλεψη της LSEG για 26,61 δισεκατομμύρια δολάρια – ένα σημάδι ότι η εταιρεία δεν βλέπει τη δυναμική της να επιβραδύνεται. Στην ουσία, οι αναλυτές αναμένουν κέρδος 5,95 δολ. ανά μετοχή.

Σημείο καμπής

Τα αποτελέσματα της Nvidia ήταν ένα κομβικό σημείο για τη Wall Street, καθώς οι traders ήλπιζαν για σημάδια ότι ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη δεν εξασθενεί. Με κεφαλαιοποίηση 2,3 τρισ. δολαρίων, η Nvidia έχει επίσης σημαντική επιρροή στον ευρύτερο δείκτη S&P 500.

«Ακόμη και παρά τις τεράστιες προσδοκίες, η εταιρεία για άλλη μια φορά μεγεθύνθηκε», σχολίασε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στο Carson Group. «Τα πάντα σημαντικά έσοδα του data center ήταν ισχυρά, ενώ τα μελλοντικά έσοδα ήταν επίσης εντυπωσιακά», πρόσθεσε.

Βέβαια, ο Dow Jones επηρεάστηκε σήμερα από τα πρακτικά της Fed, όπου αποτυπώθηκε η ανησυχία για την πορεία του πληθωρισμού, με τα μέλη της να δηλώνουν ότι δεν είχαν την απαραίτητη βεβαιότητα προκειμένου να προχωρήσουν στις μειώσεις των επιτοκίων. Οι εκτιμήσεις πλέον έχουν αρχίσει να τείνουν στο ότι η Fed δεν θα προχωρήσει φέτος σε κάποια μείωση επιτοκίου.

«Η Fed ήταν αρκετά ξεκάθαρη ότι δεν πρόκειται να μειώσει τα επιτόκια, σενάριο που κρατά τους πάντες επιφυλακτικούς. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια στροφή της εστίασης σε ορισμένα από τα γεωπολιτικά γεγονότα, είτε πρόκειται για τις εκλογές είτε για τους δύο συνεχείς πολέμους», δήλωσε η Melissa Brown, διευθύνουσα σύμβουλος της Applied Research.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας σημείωσε πτώση κατά 8.000 στις 215.000 το επταήμερο που έληξε στις 18 Μαΐου, φθάνοντας σε χαμηλότερο από το αναμενόμενο επίπεδο. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 1.750 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας στις 219.750.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street