Αφού άλλαξε πάνω από οκτώ φορές πρόσημο, τελικά το χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με μικρά κέρδη, παραμένοντας στη ζώνη της στήριξής του, εν μέσω μοιρασμένου ταμπλό και επιφυλακτικών κινήσεων και από τα δύο «στρατόπεδα».

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,11% στις 1.481,65 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.476,55 μονάδων (-0,24%) και 1.486,60 μονάδων (+0,44%). Ο τζίρος ανήλθε στα 99,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 776,3 χιλ. τεμάχια αξίας 4,9 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,01% στις 3.589,74 μονάδες, ενώ στο -0,10% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.379,64 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,75% στις 1.306,48 μονάδες.

Παραμένει η επιφυλακτικότητα

Μετά από μία συνεδρίαση που τάραξε τα νερά της Λ. Αθηνών, η αγορά επανήλθε στο μοτίβο της συσσώρευσης, με τα περισσότερα χαρτοφυλάκια να επιδίδονται σήμερα σε μικρές προσαρμογές θέσεων. Προφανώς η αγορά θέλει να αφομοιώσει τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί το τελευταίο διάστημα, επιβεβαιώνοντας αρκετούς εγχώριους αναλυτές, που εκτιμούσαν από καιρό ότι η προσέγγιση των 1.500 μονάδων θα αυξήσει τις πιθανότητες μιας διόρθωσης.

Με τις 1.500 μονάδες να εμπνέουν αλλά και να τρομάζουν τον Γενικό Δείκτη, ο Πέτρος Στεριώτης, Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA), εκτιμά ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία του ΧΑ στο υπόλοιπο του έτους. Ενώ η βασική τάση συνεχίζει ανοδική, οι δυνατότητες αλλά και ο πειρασμός για όσους θέλουν να “πάνε ταμείο” από παλιές θέσεις παραμένει, εξηγεί.

Το ΧΑ – στο βαθμό που οι διακυμάνσεις του αποσπώνται από το διεθνές κλίμα – θα τιμολογήσει και τα επικείμενα αποτελέσματα της κάλπης, με ό,τι αυτά πιθανόν συνεπάγονται για την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προσθέτει.

Σε επίπεδο τίτλων-πρωταγωνιστών, η αφομοίωση των λογιστικών αποτελεσμάτων αλλά και οι αγοραπωλησίες από πλευράς βασικών μετόχων θα παράσχουν κρίσιμα σινιάλα για το τι μέλλει γενέσθαι στη λεωφόρο Αθηνών.

Με τον αμερικάνικο δείκτη Nasdaq σε υψηλά όλων των εποχών, οι εγχώριοι bulls αποκτούν “επιπλέον ζωές” αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει – αν μη τι άλλο – να παρακολουθούν τη βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη σε σχέση με τις κοντινές στηρίξεις των 1.467 και 1.437 μονάδων, καταλήγει ο κ. Στεριώτης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Quest έχασε 4,03%, με την ΕΛΧΑ να την ακολουθεί με -3,79%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους. Απώλειες 1,18% σημείωσε και η Alpha Bank, ενώ Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Eurobank, Coca Cola, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και ΟΤΕ έκλεισαν με ήπια πτώση.

Στον αντίποδα, η Βιοχάλκο και η Cenergy έκαναν ένα μίνι ράλι 4,11% και 4,05% αντίστοιχα στο τέλος, παρέχοντας σημαντικές στηρίξεις στην αγορά, ενώ άνω του 2% ήταν και η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και Ελλάκτωρ. Στο +1,47% έκλεισε η Jumbo και στο +1,10% ο Τιτάνας, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος. Η Autohellas έκλεισε αμετάβλητη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών