O βραχίονας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων της ταλαιπωρημένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων China Evergrande Group, δήλωσε ότι οι εκκαθαριστές της βρίσκονται σε συνομιλίες με πιθανό αγοραστή, ο οποίος μπορεί επίσης να επεκτείνει μια νέα πιστωτική γραμμή για τη στήριξη της παραγωγής, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Μια ομάδα εκκαθαριστών που εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες της China Evergrande New Energy Vehicle Group, κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία με έναν αγνώστου ταυτότητας αγοραστή, ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει ένα αρχικό μερίδιο 29%, σύμφωνα με την ενημέρωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.  Η συμφωνία, η οποία απαιτεί ακόμη δέουσα επιμέλεια, θα περιλαμβάνει δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά ενός επιπλέον 29,5% αργότερα.

Ξέσπασε κρίση στην PwC – Κινδυνεύει με κυρώσεις για τον έλεγχο στην Evergrande

Η συμφωνία περιλαμβάνει μια πιθανή πιστωτική γραμμή που θα διευθετηθεί από τον πιθανό αγοραστή, ο οποίος δεν συνδέεται με την Evergrande NEV. Εάν η συμφωνία προχωρήσει, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την υποχρέωση για μια «υποχρεωτική γενική προσφορά».

Η μεγάλη πτώση

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Evergrande NEV βρέθηκε στο στόχαστρο των τοπικών αρχών, ώστε να επιστρέψει επιδοτήσεις ύψους 1,9 δισ. γιουάν (262 εκατ. δολάρια), αφού δεν κατάφερε να ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη μαζική παραγωγή οχημάτων. Το εργοστάσιο της εταιρείας στην Τιαντζίν σταμάτησε να λειτουργεί από τις αρχές του έτους. Η διαπραγμάτευση των μετοχών έχει επίσης ανασταλεί από τις 17 Μαΐου.

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα υποβάλει αίτημα στο χρηματιστήριο για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης της μετοχής στις 27 Μαΐου.

Η Evergrande NEV βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα από τότε που η μητρική της απορροφήθηκε από την κρίση ακινήτων της Κίνας το 2021.

Η κατασκευάστρια εταιρεία EV είχε παράξει μόνο 1.700 ηλεκτρικά οχήματα Hengchi EV της μέχρι το τέλος του περασμένου έτους και ανέφερε ζημίες ύψους 12 δισεκατομμυρίων γιουάν για το 2023

Στις καλύτερες ημέρες της η εταιρεία είχε συνολική αποτίμηση υψηλότερη από ό,τι η Ford και η General Motors συνδυαστικά, αλλά είχε αξία άξιζε μόλις 528 εκατ. δολαρίων όταν ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή