Η Βραζιλία ξεπέρασε το Βέλγιο ως η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τα ηλεκτροκίνητα κινεζικά οχήματα, καθώς οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν τις πωλήσεις σε μη ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω της έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των επιδοτήσεων στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Οι εξαγωγές αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων στη Βραζιλία εκτινάχθηκαν κατά 13 φορές σε ετήσια βάση σε 40.163 οχήματα τον Απρίλιο, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων Κίνας (CPCA).

Κίνδυνος εμπορικού πολέμου Ευρώπης – Κίνας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η απότομη αύξηση των εξαγωγών προς τη Βραζιλία, η οποία ήταν η 10η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά τον Ιανουάριο, έρχεται ενόψει της περαιτέρω αύξησης των δασμών στις εισαγωγές ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων από τον Ιούλιο.

Κινεζικά EVs made in… Brasil

Αρκετές κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνουν τις επενδύσεις για τοπική παραγωγή στη Βραζιλία. Η BYD, έχει αρχίσει να κατασκευάζει υποδομές για να ξεκινήσει την τοπική παραγωγή μέχρι το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2025 και η Great Wall Motor δήλωσε ότι το εργοστάσιό της στη Βραζιλία θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αυτό το μήνα.

Η Βραζιλία έγινε επίσης ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγικός προορισμός της Κίνας για όλους τους τύπους αυτοκινήτων τα αυτοκίνητα τον Απρίλιο, λίγο πίσω από τη Ρωσία, που διατήρησε την πρώτη θέση. Η Ρωσία, η οποία υπόκειται σε δυτικές κυρώσεις, αναμένεται να παραμείνει η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά αυτοκινήτων της Κίνας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της CPCA Τσούι Ντονγκσού.

Η Ισπανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Νορβηγία ήταν μεταξύ των χωρών που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση στις εισαγωγές ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων κινεζικής κατασκευής την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της CPCA.

Η έρευνα της ΕΕ κατά των επιδοτήσεων έχει διαταράξει τις κινεζικές εξαγωγές οχημάτων στο μπλοκ, αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας διερευνούν ενεργά τις εξαγωγές τους σε αγορές της Νότιας Αμερικής, της Αυστραλίας και της ASEAN.

Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, οι κινεζικές εξαγωγές αυτοκινήτων στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 23% σε 268.779 οχήματα. Οι εξαγωγές προς το Μεξικό και τη Βραζιλία σημείωσαν άλμα 27% και 536% σε 148.705 και 106.448 οχήματα αντίστοιχα κατά την ίδια περίοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή