Να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για την εκτόνωση των κινδύνων κάλεσε τις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές και τις τοπικές κυβερνήσεις ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, καθώς προήδρευσε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου τη Δευτέρα για την αναθεώρηση των νέων κανόνων λογοδοσίας.

Ο Σι, σύμφωνα με το Bloomberg,  είπε στο 24μελές όργανο λήψης αποφάσεων ότι οι νέοι κανόνες θα ενισχύσουν την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος στον χρηματοπιστωτικό τομέα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι αξιωματούχοι σε όλα τα επίπεδα «καθορίζουν σωστές απόψεις σχετικά με τις πολιτικές επιδόσεις», καθώς ασκούν χρηματοοικονομική εποπτεία για την πρόληψη και την εκτόνωση των οικονομικών κινδύνων.

Κίνα: Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ και Πούτιν στο Πεκίνο – Αντάλλαξαν θερμή χειραψία

Το πρακτορείο δεν παρείχε λεπτομέρειες για τους νέους κανόνες. Ανέφερε ότι το Πολιτικό Γραφείο συμφώνησε ότι η αναθεώρηση θα στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα» για την ανάληψη ευθύνης από αξιωματούχους και τη διασφάλιση ότι οι οικονομικοί κανονισμοί θα είναι αυστηροί.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Κίνας υποσχέθηκαν ισχυρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση των χρηματοοικονομικών κινδύνων και των «κρυφών κινδύνων» στην ετήσια νομοθετική τους συνεδρίαση τον Μάρτιο. Ο πρωθυπουργός Li Qiang ανέφερε κινδύνους στον τομέα των ακινήτων, το χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μικρομεσαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Δευτέρας εξέτασε επίσης μέτρα για την προώθηση της ανάπτυξης έξι κεντρικών επαρχιών, συμπεριλαμβανομένων των Shanxi, Anhui και Henan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή