Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις προσπαθούσε εδώ και αρκετό καιρό να ποδηγετήσει την Disney, τον μεγαλύτερο εργοδότη στην πολιτεία, που οδήγησε τον γίγαντα της βιομηχανίας θεάματος να μηνήσει τον κυβερνήτη.

Τελικά, όμως, η Disney και ο Ντε Σάντις, έθεσαν τέλος στη διαμάχη τους με μια συμφωνία που επιτρέπει στον γίγαντα της ψυχαγωγίας να αναπτύξει το Walt Disney World Resort κοντά στο Ορλάντο για τα επόμενα 15 χρόνια.

Disney: Διευθέτηση αγωγής στη διαμάχη για θεματικό πάρκο της Φλόριντα

Ο Ντε Σάντις και η Disney, είχαν εμπλακεί σε διαμάχη από το 2022, όταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Τσάπεκ, επέκρινε μια νομοθετική προσπάθεια της πολιτείας να περιοριστεί η συζήτηση στην τάξη για θέματα σεξουαλικότητας και φύλου για νεότερους μαθητές. Οι κριτικοί τον περιέγραψαν ως νόμο «Μην πεις ομοφυλόφιλος».

Τεράστιες επενδύσεις

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Περιφέρεια Εποπτείας Τουρισμού της Κεντρικής Φλόριντα, η Disney είπε ότι θα ξοδέψει τουλάχιστον 8 δισεκατομμύρια δολάρια στο θέρετρο για μια δεκαετία, με συνολικά 17 δισεκατομμύρια δολάρια να επενδύονται σε 10 έως 20 χρόνια, σύμφνα με το Reuters.

Θα επεκτείνει επίσης μια πρωτοβουλία για προσιτές κατοικίες και θα διασφαλίσει ότι τουλάχιστον το 50% των συνολικών δαπανών της για την επέκταση θα πάει σε επιχειρήσεις της Φλόριντα, σύμφωνα με την Περιφέρεια Εποπτείας Τουρισμού της Κεντρικής Φλόριντα.

Η συμφωνία δίνει επίσης στη Disney τη δυνατότητα να χτίσει ένα πέμπτο θεματικό πάρκο, να επεκτείνει τους χώρους λιανικής και γραφείων και να προσθέσει περίπου 14.000 δωμάτια ξενοδοχείων.  Ο πρόεδρος της Disney, Τζεφ Βάλε, ανακοίνωσε ότι η νέα συμφωνία «μας ανοίγει το δρόμο για να επενδύσουμε δισεκατομμύρια δολάρια στο Walt Disney World Resort».

Η συμφωνία έρχεται αφότου η Disney και η Περιφέρεια Εποπτείας Τουρισμού της Κεντρικής Φλόριντα κατέληξαν σε συμφωνία τον Μάρτιο για να τερματίσουν μια υψηλού προφίλ αγωγή στο κρατικό δικαστήριο σχετικά με τον έλεγχο της ειδικής περιοχής που περιλαμβάνει τα θεματικά πάρκα Walt Disney World.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή