Το ντιμπέιτ ήταν η απόλυτη καταστροφή, ειδικά για τον Μπάιντεν. Τον πρόεδρο ήταν συχνά δύσκολο να τον παρακολουθήσει κανείς και μερικές φορές μιλούσε χωρίς συνάφεια, παλεύοντας να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα έπρεπε να είναι κάτι απλό αφού αναφέρονταν σε ζητήματα ευνοϊκά για τους Δημοκρατικούς. Θα ήταν ωραίο εάν η ουσία μετρούσε περισσότερο από το στυλ, επειδή οι παρατηρήσεις του Μπάιντεν ήταν ουσιαστικές με την υπόσχεση για ένα μέλλον ευημερίας, ασφάλειας και ελευθερίας για τους Αμερικανούς περισσότερο από ό,τι αυτό του Τραμπ. Αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσουν την τοποθέτησή του ακόμα και οι πιο εθισμένοι στην πολιτική, πολλώ δε μάλλον ο μέσος θεατής από το σπίτι.
Από την πλευρά του Τραμπ, όσα δεν είπε ήταν πιο ενδεικτικά από αυτά που είπε. Δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα βοηθούσε τις οικογένειες στη φροντίδα των παιδιών, το κόστος των οποίων επιβαρύνει όχι μόνο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά και την οικονομία των ΗΠΑ. Δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα οπιοειδή και την κρίση εθισμού στις ΗΠΑ. Και ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι αρνήθηκε να απαντήσει ξεκάθαρα σε μια ερώτηση που τέθηκε τρεις φορές σχετικά με το αν θα αποδεχόταν τα αποτελέσματα των εκλογών – λέγοντας μόνο ότι θα το έκανε αν αυτές οι εκλογές ήταν δίκαιες και ισχυριζόμενος στη συνέχεια ότι οι εκλογές του 2020 δεν ήταν. Με άλλα λόγια, ο Τραμπ θα δεχτεί τα αποτελέσματα των εκλογών μόνο εάν κερδίσει – και θα τα αμφισβητήσει σε αντίθετη περίπτωση.
Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Και η γενική του έλλειψη ενδιαφέροντος για τα θέματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τις αμερικανικές οικογένειες δείχνει μια εντυπωσιακή αμέλεια. Αλλά, δυστυχώς, ο Μπάιντεν αποδείχθηκε απλώς ανίκανος να αντιμετωπίσει ακόμη και έναν πραγματικά φρικτό αντίπαλο. Κανένας από τους δυο τους δεν βγήκε καλός. Αλλά αν οι Αμερικανοί βασιζόμαστε στον Μπάιντεν για να μας σώσει, ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε να μελετάμε ένα εναλλακτικό σχέδιο…
Η Τζιλ Φιλίποβιτς είναι δικηγόρος, δημοσιογράφος και συγγραφέας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ζητήματα φεμινισμού
Latest News
Οχήματα: Όσα πρέπει να ξέρετε για την άρση ψηφιακής ακινησίας
Ποια είναι η διαδικασία για την άρση ακινησίας για ΙΧ οχήματα
Ψηφιακή έκδοση και διαβίβαση παραστατικών διακίνησης (ΣΤ’ Μέρος)
Τύποι παραστατικών ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αγαθών
Οι διεθνείς οργανισμοί απέναντι στο «America First 2.0»
Οι νέες συνθήκες και το δόγμα America First
Αθλητές της παραγωγής Redux
Τι αφορά το αντικίνητρο της υψηλής φορολογίας της ειδικευμένης μισθωτής εργασίας
Η αναγκαιότητα της Ελεγκτικής του Δημοσίου και τα σύγχρονα εργαλεία ορθολογικής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος
Η Ελεγκτική του Δημοσίου αποτελεί «θεμέλιο λίθο» στο πλαίσιο της σύγχρονης δημοσιονομικής διαχείρισης,
Τα ελληνικά ομόλογα... αλλάζουν πίστα - Η αναβάθμιση της Scope και η απόδοση του 10ετούς
Πώς φθάσαμε στην αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τη Scope Ratings - Τα ελληνικά ομόλογα αλλάζουν επίπεδο
Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων - Πόσα χρήματα θα πάρετε [παραδείγματα]
Το δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι 21 Δεκεμβρίου 2024 και η μη καταβολή του διώκεται ποινικά
Η προφητεία των 100 χιλιάδων δολαρίων στο Bitcoin ανοίγει την όρεξη για το Ethereum
Το επενδυτικό κλίμα παραμένει καλό σε παγκόσμιο επίπεδο και επιτρέπει ανάληψη πιο ριψοκίνδυνων θέσεων, όπως σε διάφορα κρυπτονομίσματα.
Ψηφιακή πλατφόρμα για τα οχήματα myCAR – Άρση ακινησίας
Προϋποθέσεις – Τέλη Κυκλοφορίας και Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο
Κατώτατος μισθός, συλλογικές συμβάσεις και συντάξεις
Mε διαφορετικούς όρους κρατικής παρέμβασης παρατείνεται η μνημονιακή κατάργηση (Φεβρουάριος 2012) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) που καθόριζε στην Ελλάδα επί δεκαετίες τον κατώτατο μισθό