Το στόχο της δημιουργίας ενός ισχυρού ομίλου για την Intrakat έθεσε ο αντιπρόεδρος και CEO κ. Αλέξανδρος Εξάρχου στέλνοντας μάλιστα και μήνυμα προς τους μετόχους: «Όσοι επιδιώκουν ευκαιριακά κέρδη θα αποτύχουν. Εμείς θέλουμε την Intrakat να μείνει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Όποιοι επένδυσαν σε εμάς αύξησαν την περιουσία τους».

Ο κ. Εξάρχου προσδιόρισε τα οικονομικά μεγέθη που επιδιώκει η Intrakat για το 2026. Και αυτά είναι η επίτευξη κύκλου εργασιών 2,5 δισ. ευρώ αλλά κι ενός ανεκτέλεστου έργων της τάξης των 5 με 7 δισ. ευρώ στην πενταετία.

9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – Εξάρχου (Intrakat): «Αποφάσεις τώρα για να αλλάξει η δομή της οικονομίας»

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου

Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι τα προαναφερόμενα μεγέθη που συνοδεύονται με μικτό περιθώριο κέρδους 10% και EBITDA στο 7,5% επιδιώκονται με εξαγορές μικρότερων εταιρειών (εξειδικευμένων εργολάβων) αλλά και με ανάπτυξη σε άλλους τομείς, όπως στις ΑΠΕ και τα έργα ΣΔΙΤ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Intrakat τα μεγέθη αυτά θα βοηθήσουν την εταιρεία ώστε μετά το 2026 να εισπράττει τα οφέλη από την ανάπτυξη σε ΑΠΕ, έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις.

Στρατηγική συνεργασία με ΔΕΗ

Ο ίδιος χαρακτήρισε στρατηγική συνεργασία την κοινή ανάπτυξη έργων ΑΠΕ με τη ΔΕΗ.

Όπως είπε ο όμιλος στοχεύει σε ένα διαφοροποιημένο EBITDA το οποίο μετά από πέντε χρόνια – όσο θα διαρκέσει η ανάπτυξη των έργων κατασκευής – θα διαμορφώνεται κατά 30% από τις ΑΠΕ, το 30% από ΣΔΙΤ και να περιοριστεί στο 40% τα κέρδη από τις κατασκευές.

Η Ρουμανία

Ο κ. Εξάρχου έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη στη Ρουμανία θεωρώντας ότι η Intrakat εχει στρατηγικό πλεονέκτημα με τα μηχανήματα τα 4 TBM που διαθέτει καθώς τα επόμενα έργα στη χώρα θα αναπτυχθούν στον ορεινό όγκο.

Τέλος ο αντιπρόεδρος της Intrakat υπογράμμισε την ανάγκη «να δημιουργήσουμε ισχυρό όμιλο σημαντικά προστατευμένο ταμειακά αλλά και από πλευράς δυναμικότητας ώστε να είμαστε εδώ για πολλά χρόνια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές