
Ανοδικά κινούνται oι τιμές του πετρελαίου, καθώς η συνεχιζόμενη διαταραχή στις υποδομές πετρελαίου στον Κόλπο των ΗΠΑ εξισορρόπησε τις επίμονες ανησυχίες για τη ζήτηση μετά από έναν νέο γύρο οικονομικών στοιχείων από την Κίνα ενώ οι επενδυτές αναμένουν πιθανή μείωση των αμερικανικών επιτοκίων αυτή την εβδομάδα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent τον Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 46 σεντς, ή 0,64%, στα 72,07 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού WTI για τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 52 σεντς, ή 0,76%, στα 69,17 δολάρια.
Ασιατικά ομόλογα: Σημαντικές εισροές κεφαλαίων – Τοποθετήσεις 14,06 δισ. δολαρίων
Η αγορά είναι πιθανό να παραμείνει επιφυλακτική έως ότου η Federal Reserve λάβει την απόφαση για τα επιτόκια την Τετάρτη, εξηγεί στο Reuters η αναλύτρια της Phillip Nova Priyanka Sachdeva, προσθέτοντας ότι οι τιμές εξακολουθούν να υποστηρίζονται από ορισμένες ανησυχίες για την προσφορά δεδομένου ότι κάποια χωρητικότητα παραμένει εκτός σύνδεσης στον Κόλπο του Μεξικού.
Εν αναμονή της μείωσης των επιτοκίων
Οι traders ποντάρουν όλο και περισσότερο σε μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης (bps) αντί για 25 bps, όπως φαίνεται από το εργαλείο CME FedWatch.
Τα χαμηλότερα επιτόκια συνήθως μειώνουν το κόστος δανεισμού, γεγονός που μπορεί να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα και να αυξήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο.
Ωστόσο, μια μείωση κατά 50 bps θα μπορούσε επίσης να σηματοδοτήσει αδυναμία στην οικονομία των ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου, δήλωσε ο αναλυτής του OANDA Kelvin Wong.
Ο αναλυτής της Saxo Bank, Όλε Χάνσεν, εν τω μεταξύ εκτιμά ότι η δραστηριότητα είναι πιθανό να παραμείνει ελαφριά εν όψει της συνεδρίασης της Fed, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα «μοιάζει με ρίψη νομίσματος μεταξύ 25 και 50 bps».
Σχεδόν το ένα πέμπτο της παραγωγής αργού πετρελαίου και το 28% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού παραμένει εκτός σύνδεσης στον απόηχο του τυφώνα Francine.
Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, επιβραδύνθηκε σε χαμηλό πέντε μηνών τον Αύγουστο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις και οι τιμές νέων κατοικιών αποδυναμώθηκαν περαιτέρω.
Η παραγωγή των διυλιστηρίων πετρελαίου μειώθηκε επίσης για πέμπτο μήνα καθώς η ασθενής ζήτηση καυσίμων και τα περιθώρια εξαγωγών περιόρισαν την παραγωγή.
Το Brent και το WTI κέρδισαν περίπου 1% το καθένα την περασμένη εβδομάδα, αλλά παραμένουν κάτω από τους μέσους όρους Αυγούστου των 78,88 δολαρίων και 75,43 δολαρίων το βαρέλι αντίστοιχα μετά από μια διολίσθηση της τιμής γύρω στις αρχές αυτού του μήνα λόγω εν μέρει ανησυχιών για τη ζήτηση.


Latest News

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές του πετρελαίου με φόντο την αύξηση της παραγωγής
To πετρέλαιο διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη λόγω των φόβων ότι η παραγωγή μπορεί να είναι υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Μικρή ανάκαμψη για την τιμή του πετρελαίου
Στο ραντάρ των επενδυτών η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και τα σήματα της Ουάσινγκτον για τους δασμούς

Γιατί ο χρυσός ξεπέρασε αμερικανικά ομόλογα και δολάριο - Το ράλι δίχως φρένα
Ο χρυσός διανύει ένα ράλι που φαίνεται ασταμάτητο - Η τιμή του έσπασε το φράγμα των 3.500 δολ, ανά ανά ουγγιά

Η παραγωγή κακάο αυξάνεται, η κρίση παραμένει - Γιατί οι τιμές δεν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα
Η εκτόξευση της τιμής του κακάο, που αναστάτωσε τις αγορές εμπορευμάτων και τις βιομηχανίες σοκολάτας, φαίνεται να καταλαγιάζει αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Έσπασε το φράγμα των 3.500 δολαρίων ο χρυσός - Ράλι χωρίς φρένα
Οι επιθέσεις Τραμπ στον Πάουελ και ο δασμολογικός πόλεμος εντείνουν τις ανησυχίες στις αγορές

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά commodities από την Κίνα - Τι συμβαίνει με τη σόγια
Μεταξύ των εμπορευμάτων που επηρεάστηκαν περισσότερο, ήταν οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου και σιταριού

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον χρυσό - Βάζει πλώρη για τα 3.500 δολάρια
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι