
Σε νέο ιστορικό υψηλό, πάνω από 11 τρισ. δολάρια εκτινάχθηκαν τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία BlackRock, καθώς ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρήματος στον κόσμο επωφελήθηκε από το ράλι στις αγορές και προσέλκυσε ρεκόρ μετρητών από τους επενδυτές.
Οι εισροές συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων κατά 15% στα 5,2 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα βελτιωμένα περιθώρια αύξησαν τα καθαρά έσοδα του ομίλου στα 1,63 δισ. δολάρια.
Τα περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν 8% κατά τη διάρκεια του τριμήνου στα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια από 10,6 τρισεκατομμύρια δολάρια τρεις μήνες νωρίτερα, τροφοδοτούμενα από μακροπρόθεσμες ροές 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τους επενδυτές που ρίχνουν επιπλέον 61 δισεκατομμύρια δολάρια στα προϊόντα διαχείρισης μετρητών.
Ο απίθανος τρόπος που κερδίζει χρήματα ο πρόεδρος της BlackRock – To ασυνήθιστο bonus
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2022, το παγκόσμιο ΑΕΠ ανερχόταν σε πάνω από 100 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Εξετάζοντας μεμονωμένες χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το μεγαλύτερο ΑΕΠ στον κόσμο με 25 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
Τα σχέδια της BlackRock
Η προοπτική μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσέλκυσε χρήματα σε ομολογιακά κεφάλαια, ενώ ο S&P 500 αναρριχήθηκε κατά 5,5% το τρίμηνο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock , Λάρι Φινκ, προέβλεψε ότι η ανάπτυξη της εταιρείας του θα συνεχιστεί. «Αναμένουμε ότι η δυναμική θα ενισχυθεί περαιτέρω μέχρι το τέλος του έτους και μέχρι το 2025», είπε σε αναλυτές, αναλύοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας. «Οι επενδυτές θα πρέπει να ρισκάρουν εκ νέου για να καλύψουν τις μακροπρόθεσμες ανάγκες απόδοσης».
«Η στρατηγική μας είναι φιλόδοξη και η στρατηγική μας λειτουργεί. . . Ποτέ δεν ένιωσα πιο αισιόδοξος», είπε. «Οι κεφαλαιαγορές γίνονται όλο και μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας».
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν έσοδα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν 26%στα 2,1 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για λίγο κάτω από τα 2 δισ. δολάρια.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι μετοχές της BlackRock κατέγραψαν νέο ενδοημερήσιο υψηλό, σημειώνοντας άνοδο έως και 4% στα 995,38 δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό τους που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021.


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια