
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να μειώσει τις επιδοτήσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μετά την έκρηξη των εγκαταστάσεων ηλιακής και αιολικής ενέργειας μετά από μια χρονιά ρεκόρ το 2024, κατά την οποία η εγκατεστημένη ισχύ αυξήθηκε κατά 45% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η Κίνα διαθέτει πλέον σχεδόν 887 GW εγκατεστημένης ηλιακής ενέργειας, περισσότερο από έξι φορές την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ο Μπέζος έκοψε τη χρηματοδότηση σε φορέα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής
Το κύμα των εγκαταστάσεων σήμαινε ότι η Κίνα πέτυχε τον στόχο της για το 2030 έξι χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, υπογραμμίζοντας την ταχύτητα της εξάπλωσης της καθαρής ενέργειας σε μια εποχή που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε για δεύτερη φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και δεσμεύτηκε να διευκολύνει τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC) δήλωσε ότι εξέδωσε αλλαγές στις πολιτικές που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση των έργων καθαρής ενέργειας που είναι «προσανατολισμένες στην αγορά».
Δεν θα επηρεάσει τις τιμές, λέει η Κίνα
Η NDRC δήλωσε ότι η ικανότητα παραγωγής καθαρής ενέργειας όλων των ειδών στην Κίνα έχει φτάσει σε ποσοστό άνω του 40% της συνολικής ικανότητας παραγωγής ενέργειας της οικονομίας, εν μέρει λόγω της υποστήριξης ενός συστήματος που εγγυάται τις τιμές για την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές που πωλείται στο δίκτυο. «Το κόστος της ανάπτυξης νέων μορφών ενέργειας έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα στάδια», ανέφερε η NDRC σε ανακοίνωσή της.
Ο οργανισμός δήλωσε ότι οποιαδήποτε νέα έργα ολοκληρωθούν μετά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους θα αντιμετωπίσουν πληρωμές για την ηλεκτρική ενέργεια με βάση την αγορά.
Η NDRC δήλωσε ότι αναμένει ότι δεν θα υπάρξει αντίκτυπος στην τιμή για τους οικιακούς χρήστες και τη γεωργία και ότι οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι ίδιες για τις βιομηχανικές και εμπορικές δραστηριότητες μετά την έναρξη ισχύος της αλλαγής.
Οι λιγότερο γενναιόδωρες επιδοτήσεις για τα νέα ηλιακά πάρκα θα μπορούσαν να προσθέσουν πίεση στην ηλιακή βιομηχανία της Κίνας, όπου η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σε σχέση με την παγκόσμια ζήτηση έχει στείλει τις τιμές των ηλιακών συλλεκτών σε πτώση και απειλεί να οδηγήσει τους μικρότερους παραγωγούς σε πτώχευση.


Latest News

Μειώνει τις επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια η γερμανική RWE
Υπάρχει αβεβαιότητα στο επενδυτικό περιβάλλον λέει ο CEO της RWE - Τι σχεδιάζει η εταιρεία

Πώς θα είναι η Γαλλία το 2100 - Θερμότερη κατά 4°C
Η Météo France αναλύει τις επιπτώσεις από την προβλεπόμενη αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στη χώρα τα επόμενα 75 χρόνια

Η τελευταία δεκαετία είναι η θερμότερη στα χρονικά - Εφιαλτική η συνέχεια
Οι αλλαγές στο κλίμα και ειδικά η υπερθέρμανση, είναι ιδιαίτερα εμφανής στους ωκεανούς

Ερχεται το τέλος του ESG; - Οι μεγάλες εταιρείες, οι στόχοι βιωσιμότητας και τα μπόνους στελεχών
Η υποχώρηση από τους κλιματικούς στόχους του ESG στις αμοιβές στελεχών αντανακλά και κάποιες ανησυχίες των επενδυτών

Πιο κοντά στην κατάκτηση της παγκόσμιας αγοράς η BYD - Ή μήπως όχι;
Η πεντάλεπτη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων από την εταιρεία του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Γουάνγκ Τσουανφού και οι κρίσεις σε τρεις ηπείρους

Nέο ρεκόρ θερμότητας στο κλίμα το 2024 - Γιατί κορυφαίοι επιστήμονες βρίσκονται σε απόγνωση
Απελπισμένοι εμφανίζονται οι επιστήμονες σχετικά με το κλίμα

Πώς η προεδρία Τραμπ.... αποφόρτισε τις εταιρείες φόρτισης EV - Εφιαλτική βουτιά των μετοχών
Βουτιά 70% έχουν κάνει οι μετοχές εταιρειών που προμηθεύουν την αγορά με φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, λόγω της πολιτικής Τραμπ

Τιμήθηκαν 27 εταιρείες για αποκατάσταση και αναδάσωση - Το μήνυμα Παπασταύρου
Ειδική εκδήλωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το θεσμό του Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης

Βασική υποψήφια η Ισπανία για το νέο «προσιτό» ηλεκτρικό της Stellantis
Leapmotor και Stellantis σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή του οχήματος το πρώτο τρίμηνο του 2026

H Unesco εκπέμπει SOS - Οι παγετώνες λιώνουν πιο γρήγορα από ποτέ
Μονόδρομος η η αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, διαπιστώνουν οι επιστήμονες της Unesco