
Το Βατικανό ανέφερε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο που οδήγησε σε κώμα και μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια.
Ο κορυφαίος γιατρός του Βατικανού μοιράστηκε πριν λίγο με το κοινό, λεπτομέρειες για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου.
Το Βατικανό αναφέρει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε «από εγκεφαλικό επεισόδιο που τον έριξε σε κώμα και οδήγησε σε μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια». Ο θάνατος επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα από τον Δρ Αντρέα Αρκαντζέλι, επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας του Βατικανού.
Σε δήλωσή του, σημείωσε ότι ο Φραγκίσκος υπέφερε επίσης από επεισόδια αναπνευστικής ανεπάρκειας και είχε πάθει αμφοτερόπλευρη πνευμονία, καθώς και διαβήτη τύπου 2 και υπέρταση. Ο Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα στις 7:35 π.μ.
Το αντίο στον Πάπα Φραγκίσκο από το παρεκκλήσι στο οποίο έζησε
«Στις 7:35 σήμερα το πρωί, ο επίσκοπος Ρώμης Φραγκίσκος επέστρεψε στο σπίτι του πατέρα. Όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στην υπηρεσία του Κυρίου και της Εκκλησίας του», δήλωσε ο καρδινάλιος Κέβιν Φάρελ από το παρεκκλήσι του Domus Santa Marta, όπου ζούσε ο Φραγκίσκος.
Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε εντολή στη διαθήκη του ότι επιθυμεί να ταφεί στη Βασιλική της Αγίας Μαρίας σε έναν απλό τάφο κάτω από το χώμα και όχι σε σαρκοφάγο.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως στον απροσδόκητο χαμό του Πάπα Φραγκίσκου, την ώρα που όλοι νόμιζαν πως είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο μετά τις δημόσιες εμφανίσεις του, στάθηκαν θρησκευτικοί ηγέτες από πολλά δόγματα και θρησκείες, όπως σουνίτες και σιίτες, οι οποίοι εξέφρασαν την λύπη τους για τον χαμό του Πάπα.
Ποιος ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Ιησουίτης και πρώτος Λατινοαμερικανός ποντίφικας, απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 88 ετών μετά από μακρά μάχη με προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της διπλής πνευμονίας.
Γεννημένος ως Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο στο Μπουένος Άιρες, ο Φραγκίσκος έγινε Πάπας τον Μάρτιο του 2013 μετά την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣΤ’, την πρώτη παπική παραίτηση μετά από 600 χρόνια.
Γρήγορα καθιέρωσε μια διαφορετική προσέγγιση: λιγότερο τελετουργική, περισσότερο ανθρωποκεντρική και θεωρήθηκε ανοιχτά μεταρρυθμιστής. Θα μείνει στην ιστορία ως ο «Πάπας του Περιθωρίου», γιατί άνοιξε την καθολική εκκλησία προς τους λιγότερο προνομιούχους του κόσμου.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα