Μετά από μια περίοδο αναταραχής, ο Philipp Navratil ανέλαβε τα ηνία της Nestlé και προσανατολίζει την εταιρεία σε ένα ξεκάθαρο μονοπάτι ανάπτυξης.
Σε συνέντευξή του σε ελβετική εφημερίδα, μέρος της οποίας αναδημοσιεύει το περιοδικό ESM, ξεκαθάρισε τη θέση της Nestlé σχετικά με την επένδυσή της στη L’Oréal, ενώ παράλληλα αποκάλυψε τους στόχους της εταιρείας σε προϊόντα για κατοικίδια, καφέ και νερό.
Η Nestlé επιμένει στη στρατηγική της: Το μερίδιο στη L’Oréal είναι επένδυση
Ο Navratil τόνισε ότι το μερίδιο της Nestlé στη γαλλική εταιρεία καλλυντικών είναι καθαρά οικονομικό. «Το θεωρούμε επένδυση για εμάς», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο εξετάζει κατά περιόδους την πορεία της, χωρίς να υπάρχουν νέα για αλλαγές ή πωλήσεις.
Η στάση αυτή αντικατοπτρίζει την επιθυμία της Nestlé να διατηρήσει στρατηγική σταθερότητα και να επικεντρωθεί στην οργανική ανάπτυξη.
Στόχοι ανάπτυξης και καινοτομίας
Ο νέος CEO έθεσε ως βασικό στόχο την επίτευξη οργανικής ανάπτυξης 4% το συντομότερο δυνατό. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στα προϊόντα για κατοικίδια, που θεωρεί πως διαθέτουν υψηλές προοπτικές, και στον καφέ, όπου βλέπει «απίστευτες ευκαιρίες».
Ο νέος CEO έθεσε ως βασικό στόχο την επίτευξη οργανικής ανάπτυξης 4% το συντομότερο δυνατό
Στην ερώτηση για πιθανές εξαγορές, ο Navratil ξεκαθάρισε: «Δεν αναζητούμε τι άλλο να αγοράσουμε. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι καινοτομίες που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη».
Ανασκόπηση και πωλήσεις τμημάτων
Η Nestlé συνεχίζει τη στρατηγική αναθεώρηση της δραστηριότητας νερού, αναζητώντας στρατηγικό συνεργάτη, αλλά και του τμήματος βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής.
Ο CEO σημείωσε ότι και οι δύο διαδικασίες είναι σύνθετες: «Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά με τη σωστή προσέγγιση».
Μείωση χρέους και ισχυρό ταμειακό ρεύμα
Μέσα από τις πωλήσεις, η Nestlé επιδιώκει μείωση του χρέους της και βελτίωση της χρηματοοικονομικής της θέσης.
Ο Navratil ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει τον ισολογισμό για επιπλέον μέτρα και επιθυμεί να επαναφέρει τις ταμειακές ροές κοντά στα 10 δισ. ελβετικά φράγκα (περίπου 10,8 δισ. €).





































![Επαγγελματικά ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές ενοικίασης – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/graf-1024x551-1.jpg)

