array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(8) "Business"
    [1]=>
    string(15) "Retail Industry"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(8) "Business"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  NULL
}

JD.com: Η μετοχή της κινεζικής εταιρείας λιανικής υποχώρησε κατά 10% – Πρώτη πτώση εσόδων εδώ και μία δεκαετία

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου υπέστη πτώση πωλήσεων μετά το τέλος του προγράμματος κρατικών επιδοτήσεων

JD.com: Η μετοχή της κινεζικής εταιρείας λιανικής υποχώρησε κατά 10% – Πρώτη πτώση εσόδων εδώ και μία δεκαετία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Περισσότερο από 10% υποχώρησαν οι μετοχές του κινεζικού ηλεκτρονικού καταστήματος λιανικής JD.com στο Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την πρώτη μείωση των τριμηνιαίων εσόδων της από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 2014.

Η υποχώρηση ακολούθησε μια ακόμη πτώση 7% των μετοχών της εταιρείας που είναι εισηγμένες στο Nasdaq την Πέμπτη, μεταδίδει το Reuters.

Τα έσοδα μειώθηκαν σχεδόν κατά 3% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο στα 346 δισεκατομμύρια γουάν (51 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη, μετά τη λήξη ενός κυβερνητικού προγράμματος επιδοτήσεων που ενθάρρυνε τους καταναλωτές να αναβαθμίσουν τα ηλεκτρονικά και άλλα οικιακά είδη.

Το ποσό, ωστόσο, ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίες είχαν λάβει υπόψη την επιβράδυνση καθώς ο αντίκτυπος του προγράμματος επιδοτήσεων εξασθένησε. Το JD.com είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας και ιδιαίτερα ισχυρή στα ηλεκτρονικά και τις οικιακές συσκευές.

Η κερδοφορία βελτιώθηκε παρά τη μείωση των εσόδων, με τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται σχεδόν κατά 15% στα 7 δισεκατομμύρια γουάν.

Τα έξοδα μάρκετινγκ μειώθηκαν απότομα καθώς η JD.com περιόρισε τις διαφημιστικές δαπάνες από την επέκτασή της στην παράδοση τροφίμων.

Η εταιρεία δαπάνησε πολλά για διαφήμιση μετά την έναρξη της υπηρεσίας παράδοσης τροφίμων τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Επιδίωξε να κερδίσει μερίδιο αγοράς από την καθιερωμένη Meituan, καθώς και από την Alibaba, η οποία είχε επίσης αρχίσει να εισέρχεται δυναμικά στην παράδοση τροφίμων.

Η διοίκηση δήλωσε ότι οι ζημίες από τον δαπανηρό πόλεμο τιμών παράδοσης τροφίμων είχαν μειωθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Οι μετοχές της JD.com που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 11% τον τελευταίο χρόνο. Οι μετοχές της στο Nasdaq έχουν υποχωρήσει κατά 7%.

JD.com

Η πτώση της JD.com δεν πρέπει να εκπλήσσει

Η Ρόμπιν Ζου, αναλυτής στην Bernstein, δήλωσε ότι η πτώση της τιμής της μετοχής δεν ήταν «έκπληξη» μετά από ένα «μακρό ράλι τις τελευταίες εβδομάδες».

«Η συνεχιζόμενη έμφαση της JD στην κερδοφορία, ως το βόρειο αστέρι της εταιρείας, ήταν καθησυχαστική», έγραψε η Ζου σε σημείωμα.

Η διοίκηση είπε επίσης στους επενδυτές ότι αναμένει επιτάχυνση της ανάπτυξης κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η JD.com εν τω μεταξύ ενέτεινε την επέκτασή της στις αγορές του εξωτερικού, λανσάροντας την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Joybuy στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη φέτος, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Amazon.

Ο κινεζικός όμιλος είχε θέσει τις βάσεις για την επέκταση, αναπτύσσοντας τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες logistics και αποκτώντας αποθηκευτικό χώρο. Έχει επίσης διερευνήσει εξαγορές καθώς επιδιώκει να επεκτείνει το αποτύπωμα λιανικής της στην περιοχή.

Η εταιρεία δήλωσε ότι είδε «αύξηση των πωλήσεων» στην Joybuy μέσω της καμπάνιας πωλήσεων «Summer Black Friday», προσφέροντας ηλεκτρονικά είδη και οικιακές συσκευές με έκπτωση, παράδοση και εγκατάσταση.

Η JD.com είχε προηγουμένως ξεκινήσει μια ανεπιτυχή προσφορά εξαγοράς για την βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών Currys και πέρυσι εγκατέλειψε τις συνομιλίες για την εξαγορά της Argos από τον βρετανικό όμιλο σούπερ μάρκετ Sainsbury’s.

Πέρυσι έκανε προσφορά 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ceconomy, η οποία λειτουργεί περισσότερα από 1.000 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη με τα εμπορικά σήματα MediaMarkt και Saturn.

Η ΕΕ ξεκίνησε έρευνα για την προσφορά βάσει των κανόνων για τις ξένες επιδοτήσεις, διερευνώντας εάν η συμφωνία περιελάμβανε αθέμιτες κρατικές επιδοτήσεις.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies