Αποτελούν «πονοκέφαλο» για παιδιά και γονείς καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η διασπορά της ψείρας φέτος ήταν στα χαμηλότερα ποσοστά της και τα παιδικά κεφάλια ξαλάφρωσαν! «Οι ψείρες είναι κοινωνικές, όπως και το ανθρώπινο είδος, και θέλουν την επαφή. Ωστόσο, η πτώση στα περιστατικά που αντιμετωπίσαμε φέτος έφτασε σε ποσοστό μέχρι και 50%», εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η διευθύντρια της πρώτης κλινικής αντιφθειρικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη, κ. Μάιρα Χλιάρα.

Αναγκαστικός εγκλεισμός

«Για τα παιδικά κεφαλάκια, οι συνθήκες (λόγω του αναγκαστικού εγκλεισμού) δεν ήταν ευνοϊκές για τη μετάδοση της ψείρας. Όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν υπάρχει ψείρα καθώς μεταφέρονται περπατώντας από κεφάλι σε κεφάλι. Όπου, λοιπόν, τα παιδιά δεν έρχονται κοντά το ένα με το άλλο δεν μεταφέρονται και οι ψείρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χλιάρα, η οποία έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές εταιρείες.

Σημείωσε δε, πως ακόμη και το διάστημα που τα παιδιά επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις, το μοναχικό θρανίο, ο περιορισμός των επαφών ακόμη και στο διάλειμμα και οι ελάχιστες βόλτες σε πάρκα και παιδικές χαρές, είχαν ως αποτέλεσμα να είναι λιγότερα τα κρούσματα με ψείρες και τα ραντεβού για άμεση επέμβαση και αποψείρωση ήταν μετρημένα στην επιχείρηση, της οποίας οι εργαζόμενοι βρίσκονται αναστολή την περίοδο αυτή, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες η δουλειά θα είχε «χτυπήσει» κόκκινο τη δεδομένη περίοδο.

«Από τον Μάρτιο μέχρι και τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που η ψείρα έχει τη μεγαλύτερη δράση της και η διασπορά κανονικά θα ήταν μεγάλη γιατί τα παιδιά είναι κοινωνικά, αγκαλιάζονται, παίζουν και πολύ περισσότερο την άνοιξη που είναι καλός ο καιρός. Η κορύφωση για τις ψείρες γίνεται στις κατασκηνώσεις, όπου το παιχνίδι και οι αγκαλιές δίνουν και παίρνουν αλλά και τα παιδιά κοιμούνται στον ίδιο χώρο. Μην ξεχνάμε πως οι ψείρες δεν πετούν, αλλά περπατούν, οπότε η κοντινή επαφή είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος τους» εξηγεί η κ. Χλιάρα.

Κλινική για ψείρες στη Θεσσαλονίκη

Οι ειδικοί στην κλινική που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από πέντε χρόνια έχουν εκπαιδευτεί στο Μαϊάμι. σ’ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόντωσης και είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα με το. Ινστιτούτο Shepherd ώστε να εξετάζουν strand by strand (τρίχα τρίχα) τα μαλλιά, αφαιρώντας κόνιδες και ψείρες.

«Για να καθαρίσει ο ξενιστής από την ψείρα καλούμαστε να καθαρίσουμε σε διάρκεια 1-1,5 ώρας τρίχα τρίχα! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν θα ξανακολλήσει ψείρες το παιδί, γιατί έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς οργανισμούς. που χτυπούν και τους ενήλικες με τη διάφορα πως φέτος οι γιαγιάδες και μαμάδες που μέχρι. πέρυσι έσπευδαν στην κλινική για να απαλλαγούν από το ενοχλητικούς επισκέπτες φέτος δεν είχαν από πού να κολλήσουν οπότε τη… γλίτωσαν και αυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Τουρκία: Εξελίξεις στο mega-σκάνδαλο απάτης των ποδοσφαιριστών
Business of Sport |

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι - Πώς εξελίσσεται η απάτη σε βάρος Τούρκων ποδοσφαιριστών

Ένα ατελείωτο γαϊτανάκι έχει στηθεί στο mega-σκάνδαλο στην Τουρκία με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών, του προπονητή Τερίμ, της τράπεζας Denizbank Levent και του ανώτατου στελέχους της Seçil Erzan

Ο υπερυπολογιστής – «ασπίδα» για τη Δήλο
Green |

Ένας σούπερ υπολογιστής για να σωθεί η Δήλος

Ενα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις αρχαιότητες πρόκειται να εγκατασταθεί στο κυκλαδίτικο νησί, που είναι ένα από τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO