Το ΔΣ της ΔΕΗ με δύο διαφωνίες (Φωτόπουλος – Καραλευθέρης) προχώρησε στην έγκριση της αξιολόγησης των υποβληθέντων δηλώσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι επενδυτές για την απόκτηση του 49% των μετοχών. Πρόκειται για «ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ», όπως τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Φωτόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ο κ. Φωτόπουλος επισημαίνει ότι «η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ ισοδυναμεί με έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων της ΔΕΗ» και γι’ αυτό το λόγο καταψήφισε την εισήγηση. Πρόσθεσε δε ότι «οι δικαιολογίες “μα δεν εκχωρούμε την πλειοψηφία και το management” δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να εφησυχάσουν κανέναν μας.»

Σφοδρή επίθεση σε Κ. Χατζηδάκη

Ο κ. Φωτοπουλος εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη τον οποίο αποκάλεσε «μετρ του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας». Μεταξύ άλλων επισήμανε τα ακόλουθα:

«Η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και του ΑΔΜΗΕ έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με εμμονή και μίσος απέναντι σε ότι αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού.

Η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και του ΑΔΜΗΕ, έχει να κάνει αποκλειστικά με νεοφιλελεύθερο δογματισμό.

Η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει καν το άλλοθι που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει αυτή την επιλογή της πριν ένα χρόνο. Δηλαδή ότι θα τον ιδιωτικοποιούσε για να σώσει τη ΔΕΗ. Αυτή την «έσωσε» ο μάγος, ο μετρ του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, Κωστής Χατζηδάκης, γνωστός και για τη σωτηρία της Ολυμπιακής με τις υπέρογκες αυξήσεις το Σεπτέμβριο του 2019.

Το γεγονός δε ότι όλοι οι υποψήφιοι επενδυτές (που προκρίθηκαν χθες) και που θα μας έφερναν την πολύτιμη τεχνογνωσία τους, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας, γιατί απλά και μόνο είναι κερδοσκοπικά funds, καθιστά τον κ. Χατζηδάκη ακόμη πιο εκτεθειμένο. Τον καθιστά εκτεθειμένο γιατί αν νομίζει ότι ξεχάσαμε τι έλεγε, κάνει μεγάλο λάθος.»

Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση ιδιαίτερα για τον ΔΕΔΔΗΕ «ισοδυναμεί με έγκλημα 10 φορές γιατί όντως είναι έγκλημα την ώρα που η αξία του δεκαπλασιάζεται λόγω της έλευσης του 5G εσύ να τον ξεπουλάς για λίγα € σε ένα χρηματιστηριακό fund που το μόνο που θα κάνει είναι να εισπράττει. Ειδικά δε για τη ΔΕΗ, η αποκοπή του ΔΕΔΔΗΕ (και τώρα μάλιστα χωρίς το άλλοθι … αμάρτησα για τα παιδιά μου μια και την «έσωσαν») θα είναι έγκλημα καθοσιώσεως και για την επιχείρηση και για τον ελληνικό λαό. Θα είναι έγκλημα καθοσιώσεως γιατί θα στερήσει από την επιχείρηση ένα τεράστιο εγγυημένο έσοδο 360 εκ. τον χρόνο.»

«Απεργίες και καταλήψεις»

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «ως συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε χρέος με ολες τις δυνάμεις μας, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, με καταλήψεις, συλλαλητήρια, απεργιακές κινητοποιήσεις, προσφυγές, να εμποδίσουμε το έγκλημα»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα