Λιγότεροι κατά 30.000 θα είναι οι εργαζόμενοι που αύριο Παρασκευή 9 Απριλίου αναμένεται να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ. Ουσιαστικά, φαίνεται ότι λειτούργησε το κριτήριο του τζίρου που είχε τεθεί από το υπουργείο Εργασίας, ούτως ώστε να ανακοπούν κάποιες ψεύτικες αναστολές. Πρόκειται για περιπτώσεις εργαζόμενων οι οποίοι απασχολούνταν παράνομα από τις επιχειρήσεις, μετά την υποχρέωση για προαναγγελία των αναστολών.

Ειδικότερα,, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπεγράφη χθες από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη,  αύριο Παρασκευή  θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 503.691 εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Μάρτιο. Το σχετικό κονδύλι ανέρχεται σε 249,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ημέρα, θα καταβληθεί ποσό 857.217 ευρώ για πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 2.175 δικαιούχους για αναστολές συμβάσεων εργασίας για τους μήνες Δεκέμβριο 2020, Ιανουάριο 2021 και Φεβρουάριο 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα, το ποσό των 254,9 εκατ. ευρώ που αφορούσε την  καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού  Φεβρουαρίου δόθηκε σε  532.208 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον συγκεκριμένο μήνα. Τον Ιανουάριο είχαν δηλωθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας 623.557 εργαζόμενοι. Για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των συγκεκριμένων μισθωτών καταβλήθηκαν 306,43 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Εργασιακά – Ασφαλιστικά
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες