Ανάκαμψη της τάξης του 0,4% σημείωσε η οικονομία της Βρετανίας τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, καθώς θετικά επέδρασε η προετοιμασία των επιχειρήσεων για το ενδεχόμενο επιβολής ενός τρίτου lockdown. Σύμφωνα με το Reuters, από τη δημοσκόπηση που διενέργησε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταξύ οικονομολόγων φάνηκε ότι περίμεναν το ποσοστό της ανάπτυξης να διαμορφωθεί στο 0,6% . Πάντως, από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι το ποσοστό της μείωσης του ΑΕΠ τον Ιανουάριο δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο αρχικά αναμενόταν, και τελικά διαμορφώθηκε σε 2,2% έναντι αρχικών εκτιμήσεων 2,9% .

Ακόμη, υπήρξαν ενδείξεις ότι το εμπόριο μεταξύ Μ. Βρετανίας και ΕΕ ανέκαμψε εν μέρει τον Φεβρουάριο μετά το πρώτο πλήγμα του Ιανουαρίου, πρώτου μήνα υπό καθεστώς Brexit.

Σημαντική ενίσχυση των εξαγωγών

Από την εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοινώθηκε ότι η αξία των εξαγωγών αγαθών προς την ΕΕ –εξαιρουμένων του μη νομισματικού χρυσού και πολύτιμων μετάλλων– αυξήθηκαν κατά 47% τον Φεβρουάριο, φτάνοντας τα 15,9 δισ. δολάρια (11,6 δισ. αγγλικές λίρες), ενώ την ίδια στιγμή οι εισαγωγές αντίστοιχων προϊόντων αυξήθηκαν κατά 7% .

Οι παγκόσμιες εξαγωγές της Μ. Βρετανίας εξακολούθησαν να υπολείπονται εκείνων ενός χρόνου πίσω, σε ποσοστό 18% .

Επισημαίνεται ότι συνολικά η βρετανική οικονομία κατέγραψε σημαντική ύφεση κατά 10% πέρσι, το μεγαλύτερο ποσοστό για περισσότερο από τρεις αιώνες, αλλά και σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή