Με αιχμή την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς ενέργειας οι εταιρείες ΗΡΩΝ και Mytilineos επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών και την αποθήκευση ενέργειας, την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη συμμετοχή των καταναλωτών στην ηλεκτροπαραγωγή.

Πιο συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε χθες ο ΗΡΩΝ, η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας συμμετέχει σε έξι ερευνητικά έργα που υποστηρίζονται από την ΕΕ. Τα πέντε εξ αυτών αφορούν το πρόγραμμα καινοτομίας «Horizon 2020» και το ένα το «ΕΣΠΑ 2014-2020». Πρόκειται για τα έργα InterConnect, DECIDE, iFLEX, BIGG, I-NERGY και HEART.

Ο ΗΡΩΝ μέσα από αυτά και με άλλους εταίρους θα προχωρήσει σε πιλοτικές δράσεις που αφορούν τη διείσδυση των ΑΠΕ στην κατανάλωση, τη διαχείριση της ενέργειας μέσα από έξυπνα συστήματα κατανάλωσης, καθώς και τη συμμετοχή των καταναλωτών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων έργων θα αξιοποιηθούν από την εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών προς τους καταναλωτές ενέργειας.

«Έξυπνα συμβόλαια»

Την ίδια στιγμή στη σύναψη Σύμβασης Πώλησης Ενέργειας (PPA) με την QEnergy στην Αυστραλία προχώρησε η Mytilineos. Η ελληνική εταιρεία μετά την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 22 MW θα πουλάει την ηλεκτρική ενέργεια μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας (WePower) που στηρίζεται στην τεχνολογία blockchain, στην QEnergy, καλύπτοντας τις ανάγκες 5.000 κατοίκων. Η καινοτομία της Mytilineos με αυτή τη σύμβαση και το έργο αφορά στο ό,τι προβλέπει την αξιοποίηση στο μέγιστο της πλατφόρμας WePower για τη δημιουργία «έξυπνων συμβολαίων» βασισμένων στο Etherium (κρυπτονόμισμα) επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στην QEnergy να προσφέρει ενέργεια απευθείας στους πελάτες της.

Στο πλαίσιο της δεκαετούς Σύμβασης Πώλησης Ενέργειας μεταξύ των δύο εταιρειών, η QEnergy στοχεύει να αγοράσει την πλειονότητα του όγκου της ενεργειακής παραγωγής που θα προκύψει από την επέκταση των 22 MW του φωτοβολταϊκού πάρκου Wagga North στην Αυστραλία (Wagga 2) που είχε εξαγοραστεί από την Terrain Solar το 2019.

Η σύμβαση θα επιτρέψει την έναρξη κατασκευής του έργου Wagga 2 εντός του 2021 και όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να παράγει ενέργεια ικανή να ηλεκτροδοτήσει περίπου 5.000 νοικοκυριά στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια