Η Apple φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή των νέας γενιάς οθονών που προορίζονται να αποτελέσουν τμήμα του εξοπλισμού των μελλοντικών συσκευών iPad Pro.

Πιο συγκεκριμένα, το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση του προβλήματος, αναφέρει ότι η Apple σχεδίαζε το λανσάρισμα μίας νέας οθόνης τεχνολογίας MiniLED με το επόμενο iPad Pro των 12,9 ιντσών, το οποίο υποτίθεται να παρουσιαζόταν επίσημα εντός του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Απριλίου.

Ωστόσο, το πρόβλημα εντοπίζεται με τους εκτός ΗΠΑ προμηθευτές υλικού της Apple οι οποίοι φαίνεται να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην παραγωγή των νέων οθονών. Μάλιστα, το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι τουλάχιστον ένας από τους προμηθευτές της αμερικανικής εταιρείας έχει σταματήσει την παραγωγή των συγκεκριμένων οθονών.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με άλλες πηγές, η Apple συνεχίζει να προγραμματίζει τον εμπλουτισμό της σειράς tablet iPad Pro με δύο νέα μοντέλα εντός του Απριλίου. Η επίμαχη οθόνη τεχνολογίας MiniLED θα προσφέρει στις συσκευές καλύτερη αντίθεση χρωμάτων και πιο φωτεινές απεικονίσεις, ενώ προορίζεται να εξοπλίσει αποκλειστικά τα μοντέλα των 12,9 ιντσών. Εάν ισχύει αυτό, τότε ενδέχεται το λανσάρισμα του μεγάλου iPad να πραγματοποιηθεί λίγο αργότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες συσκευές της σειράς.

Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η Apple δεν προχώρησε σε καμία κίνηση σχολιασμού του δημοσιεύματος. Μεταξύ των προμηθευτών οθονών τεχνολογίας MiniLED είναι οι ταϊβανέζικες Ennostar Inc., General Interface Solution Holding Ltd. και Taiwan Surface Mounting Technology Corp.

Τα νέα μοντέλα iPad Pro θα είναι τα πρώτα μοντέλα της Apple που θα ανακοινωθούν για το 2021 και αναμένεται να προσθέσουν στοιχεία στην σειρά συσκευών της εταιρείας που απέδωσε ιδιαίτερα ικανοποιητικά καθώς περισσότεροι άνθρωποι τους τελευταίους μήνες δουλεύουν ή σπουδάζουν εξ αποστάσεως.

Πέρα από τη νέα οθόνη, η Apple σχεδιάζει να εξοπλίσει τα μοντέλα της με ταχύτερους επεξεργαστές, χρησιμοποιώντας το M1 chip που ενσωματώθηκε στα τελευταία συστήματα φορητών υπολογιστών της εταιρείας, ταχύτερη θύρα επικοινωνίας USB-C που θα είναι συμβατή με ευρύτερη γκάμα αξεσουάρ και οθόνες, ενώ θα υπάρχουν και βελτιωμένες κάμερες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά συσκευών iPad έφερε έσοδα ύψους 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Apple κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2020, που περιλαμβάνει την ιδιαίτερα κερδοφόρα περίοδο των Χριστουγέννων. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση εσόδων από το 2014 για την Apple και τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων.

Καθώς μαθητές και εργαζόμενοι αρχίζουν σταδιακά να επιστρέφουν στους φυσικούς τους χώρους, η Apple θα επιχειρήσει να διατηρήσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού με αναβαθμισμένα μοντέλα iPad.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία