Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση των ακινήτων που ελέγχει στη Θεσσαλονίκη και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα έχει εκπονήσει σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΕΤΑΔ, η οποία επιδιώκει να εκμεταλλευθεί τη δυναμική που αναπτύσσεται σε καινούργιους τομείς του real estate, όπως τα logistics και οι ΑΠΕ.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, η οποία θεωρείται κομβικής σημασίας για την επιτυχημένη έκβαση του εγχειρήματος. Κυρίαρχη θέση στον σχεδιασμό της ΕΤΑΔ έχουν μια σειρά από εμβληματικά κτίρια, η «αναγέννηση» των οποίων μπορεί να δώσει νέα πνοή στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής που είναι εγκατεστημένα.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το «Παλατάκι» στον Δήμο Καλαμαριάς, που είναι επίσημα γνωστό ως Κυβερνείο. Το νεοκλασικό οίκημα που εγκαινιάστηκε τη δεκαετία του 1960 για να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία του τότε υπουργού Βορείου Ελλάδος αποτελεί κτήριο – τοπόσημο για τη συμπρωτεύουσα που σήμερα δεν έχει κανένα συγκεκριμένο σκοπό χρήσης. Πληροφορίες αναφέρουν πως δρομολογείται η μακροχρόνια μίσθωσή του μέσα από διαγωνισμό, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει αποφασισθεί πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται επίσης μια σειρά από ακίνητα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα logistics, έναν από τους πλέον ανερχόμενους κλάδους της οικονομίας αλλά και οι τουριστικές υποδομές, οι οποίες αναμένεται να ανακάμψουν μετά τη λήξη της πανδημίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, φέρεται να εξετάζεται η δημιουργία και εκμετάλλευση ενός μεγάλου πάρκου logistics από κοινού με τον Δήμο Μενεμένης σε ακίνητο της περιοχής, η αξιοποίηση της πλαζ της Αρετσούς και της μαρίνας Καλαμαριάς από κοινού με τον Δήμο Καλαμαριάς αλλά και η εκμετάλλευση του χώρου πάρκινγκ μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οσον αφορά στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται η προκήρυξη διαγωνισμών για τα Ξενία που μεταξύ άλλων υπάρχουν στην Καστοριά, την Κοζάνη, την Κομοτηνή και την Εδεσσα αλλά και για τα κάμπινγκ στην Ασπροβάλτα και στο Φανάρι, ενώ εξετάζεται η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην Καρδίτσα. Επιπρόσθετα, υπάρχει βούληση να προχωρήσει το επιχειρηματικό πάρκο «Κολοκοτρώνη» στα Τρίκαλα και να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του «Πανθεσσαλικού» Σταδίου στον Δήμο Βόλου στα πρότυπα της παραχώρησης του Λυκαβηττού στον Δήμο Αθηναίων.

Οπως όλα δείχνουν, η ηγεσία της ΕΤΑΔ είναι αποφασισμένη να επιταχύνει την αξιοποίηση των χιλιάδων ακινήτων του Δημοσίου που συνθέτουν το χαρτοφυλάκιό της (υπολογίζεται πως κατέχει πάνω από 70.000 τίτλους ακινήτων).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα